2016. november 9., szerda

A martfûi rém (18)


Műfaj: magyar thriller
Szereplők: Anger Zsolt, Trill Zsolt
Gyártó: FocusFox Film
Időtartam: 118 perc
Hazai forgalmazó: Big Bang Média
Eredeti cím: Strangled
Gyártási év: 2016

OBJEKTÍV
Halálra ítéltek egy férfit egy fiatal nõ brutális meggyilkolásáért Martfûn, 1957-ben. Hét évvel késõbb azonban ismét egymást követik a megrázó halálesetek. A forradalom utáni politikai tébolyban nehéz megtalálni az összefüggéseket és újra felvenni a nyomozás fonalát. Egy országban, ahol nem léteznek sorozatgyilkosok, egyre több az áldozat. A kirendelt fiatal ügyésznek minden kitartására szükség lesz, ha le akarja leplezni a rettegõ kisváros kíméletlen ragadozóját.




TELEOBJEKTÍV
Sopsits Árpád renezõ munkái: Torzók, Céllövölde, Video Blues, Gyertek el a névnapomra; Sztálin menyasszonya. Tv: Garabonciás; Fortunio dala; Ex; Fenn az ernyõ, nincsen kas; Kérõk; Egy szerelem három éjszakája; A Nap lovagja; Egy államférfi nehézségei; Szabadság tér 56; Szemlélõk. Hajduk Károly filmjei: Fekete kefe, Félvilág, Adás, Isteni mûszak, Nekem Budapest. Balsai Mónika filmjei: Liza, a rókatündér, Társas játék, A berni követ, Tiszta szívvel, Válótársak (sorozat), Valami Amerika 2., Az emigráns.

SZUBJEKTÍV
A valós eseményeken alapuló pszicho-thriller. Eléggé nyomasztó film. A látvány és a politikai háttér miatt is. Inkább politikai korrajz, a krimi feszültségei közé rejtve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...