2016. november 9., szerda

Aladin legújabb kalandjai (12)


Műfaj: francia belga vígjáték
Szereplők: Kev Adams, Vanessa Guide, Audrey Lamy, Eric Judor
Rendező: Arthur Benzaquen
Gyártó: PATHÉ, 74 Films
Időtartam: 107 perc
Hazai forgalmazó: MTVA
Eredeti cím: The New Adventures of Aladdin
Gyártási év: 2015

OBJEKTÍV
Karácsony napja van. Sam és legjobb haverja télapónak öltözve Párizs leghíresebb áruházába veszik az irányt, hogy a jelmezük segítségével annyi ajándékot csenjenek el, amennyit csak tudnak. A galád tervüket egy csapat gyermek, akik szüleikre várnak, keresztülhúzza, mert arra kérik Samet, mondjon nekik egy mesét. A gyerekek Aladin történetét szeretnék hallani, amelyre Sam nem pontosan emlékszik. A klasszikus történet alapjain, Sam, Aladin karakterébe bújva egy kalandokban bõvelkedõ fordulatos sztoriba kezd, ahol a saját életének elemei és a mesebeli Bagdadban történtek érdekes keveréke elevenedik meg. A gyerekek aktív formálói a történetnek, akiknek az ötleteit, javaslatait a télapó jelmezbe bújt Sam kénytelen beleszõni a történetbe úgy, hogy a Mikulásnak mindig igazat kell mondania, sosem hazudhat.




TELEOBJEKTÍV
Arthur Benzaquen rendezõ munkái: Elemi szerelem, Zak (sorozat). Kev Adams filmjei: Nagytudásúak, Fiston, Amikor megláttam a szívedet. Vanessa Guide filmjei: Már megint lakótársat keresünk, No Limit (sorozat), Apu vagy anyu?, Százkarátos szerelem.

SZUBJEKTÍV
Az eredeti mese kicsit más stílusban. Sokak számára furcsa lehet a modernebb feldolgozás. Sok mai zenével fûszerezve, mai zsargonnal körítve, ami sokszor erõltetett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...