2016. november 2., szerda

Az eljövendõ napok (16)


Műfaj: feliratos francia-német dráma
Szereplők: Isabelle Hupert, André Marcon, Edith Scob, Roman Kolinka
Rendező: Mia Hansen-Love
Gyártó: CG Cinéma, Detailfilm
Időtartam: 102 perc
Hazai forgalmazó: Vertigo Media Kft.
Eredeti cím: L’Avenir
Gyártási év: 2016

OBJEKTÍV
Nathalie filozófiát tanít egy párizsi középiskolában, és szenvedélyesen szereti munkáját, valamint a gondolkodás örömteli érzését. Mindennapjait munkája mellett férje, két gyermeke és az õt kisajátítani akaró anyja között osztja meg, miközben diákjainak sorsát is egyengeti. Látszólag kiegyensúlyozottnak tûnõ élete egy pillanat alatt összeomlik, amikor férje egy napon bejelenti, hogy 25 év házasság után elhagyja egy másik nõért, majd idõs anyja is meghal. A hirtelen rászakadt szabadságtól elõször megijed, amikor rájön, hogy szinte teljesen újra kell kezdenie életét. Aztán kiderül, hogy az ismeretlen út csak elsõre tûnik rémisztõnek.




TELEOBJEKTÍV
Mia Hansen-Love rendezõ munkái: Gyermekeim apja, Viszlát elsõ szerelem, Eden. Isabelle Huppert filmjei: Szerelem, A zongoratanárnõ, Egy szerelem története, Elle, Hétköznapi titkaink. André Marcon filmjei: 3 szív, Én, én és az anyám, A külváros mélyén, Gyermekeim apja, A bosszú kottája.

SZUBJEKTÍV
A Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon Hansen-Løve a legjobb rendezõ Ezüst Medve-díját kapta meg. A téma életbõl merített. Finom, humoros megközelítésben szembesülhetünk az élet apró kérdéseivel. A fõszerepben egy remek színésznõt láthatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...