2016. július 6., szerda

Az ember, akit Ovénak hívnak (16)


Műfaj: dráma, vígjáték
Szereplők: Rolf Lassgard, Bahar Pars, Ida Engvoll, Jerker Fahlstörm, Stefan Gödicke
Rendező: Hannes Holm
Gyártó: Film i Vast, Nordisk Film Production
Időtartam: 116 perc
Hazai forgalmazó: Vertigo Media Kft.
Eredeti cím: En man som heter Ove
Gyártási év: 2015

OBJEKTÍV
Ove mogorva, magának való ember. Nem igazán értékeli a komputerizált világot, még kevésbé azokat az embereket, akiknek nehezen megy az utánfutós tolatás, vagy akiknek szakembert kell hívni ahhoz, hogy légtelenítsék a radiátorukat. Ove nem érti a szomszédokat sem: hogy miért nem tudják betartani a szabályokat a parkolással, kutyasétáltatással, zajongással kapcsolatban egy kertvárosi övezetben. Az 59 éves Ovét csak a hétköznapi rutinja élteti, és az, hogy Saabot vezessen. És megvan a sommás véleménye mindenkirõl, akik képesek Volvót, vagy bármilyen lehetetlen külföldi márkát vásárolni. De hirtelen minden a jelentõségét veszíti, amikor Ovét elküldik a munkahelyérõl. S ha mindez még nem volna elég, még egy új család is a szomszédságba költözik, akik annak ellenére látják a férfi hatalmas szívét, hogy Ove mindenkivel azt akarja elhitetni, neki igazából nincs is szíve.




TELEOBJEKTÍV
Hannes Holm rendezõ munkái: Szeleburdi svéd család nyaral: All Inclusive, Az utolsó vakáció, Csodás vagyok, szeretnek. Rolf Lassgard filmjei: Ésszerû megoldás, Vihar, ANgel, Tévúton, Esküvõ után. Bahar Pars filmjei: Mikor leszáll a sötétség.

SZUBJEKTÍV
Megható történet, az élet nehéz pillanatait humoros oldalról közelíti meg. Remek színészi alakításokat láthatunk. Fontos mondanivalóval foglalkozik a film.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...