2016. július 6., szerda

Terminátor - A halálosztó (1984)


Műfaj: akció, sci-fi
Szereplők: Arnold Schwarzenegger, Michael Biehn, Linda Hamilton, Paul Winfield
Rendező: James Cameron
Gyártó: Hemdale Film, Pacific Western
Időtartam: 107 perc
Hazai forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.
Eredeti cím: The Terminator
Gyártási év: 1984

OBJEKTÍV
2029: a mindentudó Skynet computer az emberi ellenállás utolsó bázisait akarja megtörni, miután szinte az egész emberiséget felszámolta. Skynet megtalálta a módját, hogy néhány harcosát, a tökéletes cyborgokat, azaz a Terminátorokat visszaküldje az idõben, hogy megváltoztassa a történelem menetét. A történet arról a Terminátorról szól, akinek missziója a lázadók vezérének az anyját megölni 1984-ben, még fia születése elõtt. Az ellenállók is visszaküldik az idõben saját harcosukat, Kyle Reese-t, hogy védje meg az anyát, Sarah Connort. A két fémakarat kegyetlenül összecsap.




TELEOBJEKTÍV
James Cameron (rendezõ) munkái: Avatar, Terminátor 2. A mélység titka, A bolygó neve halál, Pranha 2., Titanic. Michael Biehn filmjei: A bolygó neve halál, Hasadás, Szédületes éjszaka, Sárkány osztag, A harc mestere, A szikla, Vakvágány, Elit kommandó. Arnold Schwarzenegger filmjei: Herkules New Yorkban, Maradj éhen!, Conan, a barbár, Conan, a pusztító, Terminátor, Commandó, Piszkos alku, Ragadozó, Menekülõ ember, A vörös zsaru és Az emlékmás, Ikrek, Junior, A hûség jutalma, Terminátor 2. – Az ítélet napja, Ovizsaru, Az utolsó akcióhõs, True Lies, Végképp eltörölni, Batman és Robin, Ítéletnap, A 6. napon.

SZUBJEKTÍV
Egy nagysikerû film úra látható a mozikban. Érdekes látni, mit fejlõdött a technika és azt is, hogy akkor is lehetett izgalmas, látványos filmet készíteni. A fõszereplõ egy igazi ikon, akit érdemes megnézni újból is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...