2015. december 9., szerda

A tenger szívében (12)


Műfaj: akció, kaland, dráma
Szereplők: Chris Hemsworth, Cillian Murphy, Brendan Gleeson
Rendező: Ron Howard
Gyártó: Cott Productions, Enelmar Productions
Időtartam: 121 perc
Hazai forgalmazó: Intercom
Eredeti cím: In the Heart of the Sea
Gyártási év: 2015

OBJEKTÍV
A természet visszavág. Egy feldühödött, óriási ámbráscet a Csendes óceán déli részén rátámad az Essex nevû amerikai bálnavadászhajóra, és a 238 tonnás vitorlás elsüllyed. A húsztagú legénység három csónakban vág neki a végtelen víznek. Félnek, hogy az útjukba esõ szigeteken kannibálokkal találkoznak, ezért a Dél-Amerikai partot veszik célba. 3000 mérföldnyi út áll elõttük. Három hónappal késõbb már csak nyolcan vannak életben. Társaik húsát ették, éheztek, szomjaztak, félõrültek a kiállott megpróbáltatásoktól. De hazaértek.




TELEOBJEKTÍV
Ron Howard (rendezõ) munkái: Angyalok és démonok, Egy csodálatos elme (Oscar-díj a legjobb rendezõ), Apollo 13, Vásott szülõk, Csobbanás, A Da Vinci-kód, A remény bajnoka, Lánglovagok, Selyemgubó, Túl az Óperencián, A Grincs, Willow, Éjszakai mûszak, Az eltûntek. Chris Hemsworth filmjei: hajsza a gyõzelemért, Bosszúállók, Thor, Pokoli édenkert. Cillian Murphy filmjei: A sötét lovag, A szerelem határai, Napfény, Lopott idõ.

SZUBJEKTÍV
Érdekes a történet és a feldolgozás is. Látványos a kivitelezés. Kicsit lassú a film, a párbeszédek erõltetettek sokszor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...