2015. december 16., szerda

Cowboyok (12)


Műfaj: színes, francia film
Szereplők: Finnegan Oldfield, John C. Reilly, Agathe Dronne, Ellora Torchia
Rendező: Thomas Bidegain
Forgatókönyv: Thomas Bidegain, Noé Debré
Időtartam: 114 perc
Eredeti cím: The Cowboys
Gyártási év: 0

OBJEKTÍV
Valahol Kelet-Franciaországban, egy óriási prérin fekvõ falvacskában járunk. Alain e kisközösség meghatározó szereplõje, aki az egyik este tizenhat éves lányával táncol önfeledten, miközben felesége és fia figyelik õket. Ez az utolsó alkalom, hogy együtt van a család: a lány nem sokkal késõbb eltûnik, és Alain mindent feladva a keresésére indul. A férfi messzi helyekre jut el, kizárólag arra támaszkodva, hogy a lány egy muszlim fiúval kezdett találkozgatni az eltûnése elõtt. Alain kontinenseken átívelõ útján az egyetlen társa a fia lesz, aki feláldozza gyerekkorát, hogy elkísérje õt e látszólag végtelen és egyre kilátástalanabb küldetésen, Lyontól egészen Pakisztánig. Muszlim fundamentalista vezetõkkel, amerikai fejvadásszal, terroristákkal és a távoli kultúrák hétköznapi emberével egyaránt találkoznak, hogy az eltûnt lány nyomára akadjanak.




TELEOBJEKTÍV
Francois Damiens filmjei: Tango Libre – Szabad a tánc, Körberajzolva. John C. Reilly filmjei: A Galaxis õrzõi, Chicago. Thomas Bidegain rendezõ elsõ nagyfilmje.

SZUBJEKTÍV
A történet az Európában most kialakuló helyzet miatt érdekes. Kicsit többet megtudhatunk a muszlim vallásról, kultúráról. A film kicsit lassú.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...