2015. december 9., szerda

Káosz karácsonyra (12)


Műfaj: vígjáték, szinkronizált
Szereplők: Diane Keaton, John Goodman, Amanda Seyfried, Olivia Wilde, Alan Arkin, Marisa Tomei és Ed Helms
Rendező: Jessie Nelson
Forgatókönyv: Steven Rogers
Zene: Nick Urata
Producer: Nick Urata
Gyártó: Groundswell Productions, CBS Films
Időtartam: 107 perc
Hazai forgalmazó: Freeman Film
Eredeti cím: Love The Coopers
Gyártási év: 2015

OBJEKTÍV
Charlotte Cooper a tökéletes karácsonyról álmodik, amikor esik a hó, sül a pulyka, illatoznak a sütemények, és boldog egyetértésben összegyûlik az egész család. Mindent el is követ ennek érdekében, csak egyvalamivel nem számol: a családtagokkal. Mert ahol négy generáció gyûlik össze, ott elõbb-utóbb kitör a káosz… Charlotte és Sam Cooper negyven éve házasok, és a szeretet ünnepén õk látják vendégül az egész rokonságot. Lányuk, Eleanor csinos, okos és meglehetõsen frusztrált, mert még nem sikerült megtalálnia a tökéletes pasit. Szülei nagy meglepetésére beállít egy jóképû idegennel, akit a reptéren kért meg, hogy játssza el a võlegénye szerepét. Charlotte fia, Hank egyedülálló apaként próbál kislánya mellett helytállni, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Húga, a kleptomániás Emma pedig a tökéletes karácsonyi ajándék keresése közben se tud kibújni a bõrébõl, emiatt a karácsonyt kis híján rács mögött tölti. De nem hiányozhat a nagy családi örömünnepélybõl Sam kissé már szenilis nagynénje, Fishy néni, Charlotte bûbájos apja, Bucky, aki karácsonyi ajándékként egy kedves fiatal pincérnõt visz haza. Lehet tökéletes az ünnep ennyi tökéletlen emberrel az asztalnál? Egy biztos: humorban, fényekben és nagy érzelmekben nem lesz hiány. A nagy karácsonyi Cooper-teszthez pedig a behavazott Pittsburgh biztosít varázslatos hátteret.




TELEOBJEKTÍV
Diane Keaton filmjei: Mert azt mondtam, Minden végzet nehéz, Nõi vonalak, Kõkemény család, Lovers and Other Strangers, A keresztapa, Játszd újra, Sam, A keresztapa II., Szerelem és halál, Annie Hall (Oscar-díj), Looking for Mr. Goodbar, Belsõ terek, Manhattan, Vörösök, Elvált Nõk Klubja, The Only Thrill, Carla új élete. John Goodman filmjei: Egy boltkóros naplója, Érzéki csalódás, Arizonai ördögfióka, A nagy Lebowski, Ó, testvér, merre visz az utad?, "Punchline", "Everybody's All-American", A szerelem tengere, Örökké, Arachnophobia, "King Ralph", "Matinee", "Born Yesterday", Flinstones, "Mother Night", Letaszítva, "The Borrowers", Blues Brothers 2000, Holtak útja, A nõfaló ufó, Sakáltanya. Jessie Nelson renezõ munkái: Nevem Sam, Corrina, Corrina

SZUBJEKTÍV
A remek szereplõgárda alapján sokkal jobb filmet vártunk. Inkább szomorú film, nem vígjáték. Sok kis történeten keresztül ismerhetjük meg egy nagy család koránt sem átlagos hétköznapjait.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...