2015. december 16., szerda

Hajnali láz (12)


Szereplők: Schruff Milán, Piti Emõke, Kovács Lehel, Petrik Andrea, Máté Gábor, Gyabronka József, Scherer Péter, Kovács Lehel, Földes Eszter, Roger Strom, Anna Ascarate, Gila Almagor
Rendező: Gárdos Péter
Gyártó: Filmpool Nord, Cinema Soleil
Időtartam: 114 perc
Hazai forgalmazó: A Company
Eredeti cím:
Gyártási év: 2015

OBJEKTÍV
A 25 éves Miklós 117 lánynak ír levelet, hogy megtalálja az igazit. A 19 éves Lilivel fél évig levelezik, mire személyesen is találkoznak. A két fiatal fülig egymásba szeret, újra érzik, az élet szép is lehet, és úgy tûnik, nem állhat boldogságuk útjába semmi. Még az sem, hogy Miklós tüdõbeteg, akinek az orvos szerint csak néhány hónapja van hátra. Gárdos Péter saját szülei találkozásának és szerelmének történetét írta meg, kettejük ötven év után elõkerült levelezése alapján. A második világháború utáni Svédországban játszódó romantikus film a borzalmakon is túljutni képes, szenvedélyes élni akarás megható és csodálatos példázata.




TELEOBJEKTÍV
Schruff Milán filmjei: Kalandorok, Dumapárbaj, Swing. Piti Emõke filmjei: Terápia (sorozat). Gárdos Péter rendezõ munkái: Szamárköhögés, A skorpió megeszi az ikreket reggelire, Tréfa, A porcelánbaba.

SZUBJEKTÍV
Egy különös szerelem története, amit a kor eseményei sok mindenben befolyásoltak. Érdekes a fekete-fehér és színes képek váltakozása, a visszaemlékezések, a környezet kialakítása. Egyszerû, természetes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...