2015. november 24., kedd

Kémek hídja


Szereplők: Tom Hanks, Mark Rylance, Scott Shepherd, Amy Ryan, Sebastian Koch, Alan Alda, Austin Stowell, Mikhail Gorevoy, Will Rogers
Rendező: Steven Spielberg
Forgatókönyv: Matt Charman, Ethan Coen, Joel Coen
Zene: Thomas Newman
Producer: Thomas Newman
Gyártó: Fox 2000 Pictures, DreamWorks Pictures
Időtartam: 142 perc
Hazai forgalmazó: Intercom
Eredeti cím: Bridge of Spies
Gyártási év: 0

OBJEKTÍV
James Donovan, a brooklyni biztosítási jogász egyszerre a hidegháború frontvonalán találja magát, amikor a CIA váratlanul fontos nemzetbiztonsági ügyet bíz rá. Berlinbe küldik, hogy a vasfüggöny túloldalán tárgyalásokat folytasson a Szovjetunió légterében kilõtt amerikai U-2-es kémrepülõgép fogságba vetett pilótája, Francis Gary Powers kiadatásáról. Kimondva, kimondatlan egy nukleáris háború kitörését kell megakadályoznia.




TELEOBJEKTÍV
Tom Hanks Oscar-díj: Philadelphia, Forrest Gump. Munkáiból: Larry Crowne, Angyalok és démonok, Da Vinci kód, Nyomul a banda, Legénybúcsú, Csobbanás, Életem a kabaré, Segítség, felnõttem!, Ryan közlegény megmentése, Halálsoron, Számkivetett, A kárhozat útja, Kapj el, ha tudsz, Terminál, Betörõ az albérlõm, Polar expressz, Egyik kopó, másik eb, Joe és a vulkán, Hiúságok máglyája, A szerelem hullámhosszán, Apollo 13, A szerelem hálójában. Mark Rylance filmjei: Éjjelek és nappalok, A másik Boleyn-lány, Intimitás, Prospero könyvei. Steven Spielberg (rendezõ) munkáiból: Oscar-díjat: Ryan közlegény megmentése, Schindler listája. Munkáiból: Sugarlandi hajtóvadászat, Cápa, Harmadik típusú találkozások, Jurrasic Park, E.T., Elveszett frigyláda fosztogatói, Indiana Jones és a Végzet Temploma, Örökké, A nap birodalma, Bíborszín, Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag, Hook, Elveszett világ, Amistad, A.I. – Mesterséges értelem, Különvélemény, Kapj el, ha tudsz!

SZUBJEKTÍV
A történet nagyon érdekes, valós eseményeken alapul. A film kicsit lassan indul, de a végére izgalmas lesz. Nagyon jól visszaadja a hatvanas évek hangulatát. Hanks jól alakítja a szerepét, nem játssza túl.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...