2015. november 18., szerda

Tökmag és gázolaj - Vakáció négy keréken


Műfaj: vígjáték
Szereplők: Ange Dargent, Audrey Tautou, Sacha Bourdo
Rendező: Michel Gondry
Gyártó: Studio Canal, Partizan
Időtartam: 105 perc
Hazai forgalmazó: ADS Service Kft.
Eredeti cím: Microbe et gasoil
Gyártási év: 2015

OBJEKTÍV
Daniel nehezen találja meg a közös hangot kortársaival, csakúgy, mint Théo. Úgy tûnik, ez a nyár is olyan unalmas lesz, mint a többi. Ám amikor Õk ketten megismerkednek, rögtön egymásra találnak. És kiderül, ez a nyár nagyon is más lesz, mint a többi. Eltervezik, hogy beutazzák Franciaországot, méghozzá egy guruló házzal.




TELEOBJEKTÍV
Michel Gondry rendezõ munkái: Buli a buszon, Zöld darázs, Tekerd vissza haver!, Egy makulátlan elme örök ragyogása, Libidó – vissza az ösztönökhöz, I’ve Been 12 Forever. Gondry akkor kezdett rendezni, amikor grafikát tanult egy francia mûvészeti akadémián, és itt videókat rendezett egy Oui Oui nevû együttesnek, amelyben egyébként õ volt a dobos. Audrey Tautou filmjei: A Da Vinci-kód, Amélie csodálatos élete, Drágaságom, Hosszú jegyesség, Még mindig lakótársat keresünk, Szeretni bolondulásig, Gyönyörû mocsokságok.

SZUBJEKTÍV
Egyszerû és õszinte film a felnõtté válásról, a barátságról. A fiatal szereplõk természetesen mozognak a kamera elõtt. A környezet miatt mintha nem a mai kor tinédzserei jelennek meg a vásznon, de a felrajzolt problémák ma is érvényesek. Ráadásul Audrey Tautou is szerepet kapott a filmben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...