2016. január 20., szerda

Gondolj rám


Műfaj: játékfilm
Szereplők: Kern András, Eszenyi Enikõ, Rajhona Ádám, Elek Ferenc, Törõcsik Franciska és Liptai Claudia
Rendező: Kern András
Forgatókönyv: Halhatatlan címû novella szerzõje Vámos Miklós és Kern András
Gyártó: Tivolifilm
Időtartam: 92 perc
Hazai forgalmazó: A Company Hungary
Eredeti cím:
Gyártási év: 2015

OBJEKTÍV
Dr. Borlainak rutinfeladat, hogy bizonyos betegeivel közölje valamelyes tapintattal azt a rossz hírt, hogy immár csupán megszámlálható mennyiségû napjuk maradt. Egy szép – vagy inkább csúnya – napon kollégája õvele közli a rossz hírt. A minta férj, a legszeretõbb apa, a legkedveltebb orvos ekkor ördögi tervet eszel ki: szépen magára haragítja a szeretteit, a gyerekeit, a feleségét, az anyját, hogy majd ne okozzon fájdalmat nekik, amikor el kell veszíteniük. Ám amikor már mindenkit lebontott maga körül, és egy emberként azt gondolják róla, hogy egy ocsmány, önzõ, kibírhatatlan alak – még mindig él, holott az emberi – orvosi – számítás szerint már rég a temetõben kéne lennie…




TELEOBJEKTÍV
Kern András filmjei: Halálkeringõ, Metamorfózis, Apám beájulna, Csocsó, avagy éljen május elseje!, Meseautó, A miniszter félrelép. Eszenyi Enikõ filmjei: Dumapárbaj, Kontroll, Utolsó jelentés Annáról, Overnight, Sztracsatella. Kern András rendezõ munkái: Sztracsatella, Miniszter félrelép.

SZUBJEKTÍV
Nem egy vidám film. Már a témája miatt sem. Ismert, jó nevû színészeket láthatunk a vásznon, de elsõsorban Kern Andrásnak nyújt kiváló lehetõséget, hogy bizonyítson. Sok mindenben tükrözi a mai, kiábrándító helyzetet Magyarországon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...