2016. január 20., szerda

Gyalog galopp (16)


Műfaj: vígjáték
Szereplők: Graham Chapman, Terry Jones, Michael Palin, John Cleese, Eric Idle
Rendező: Terry Gilliam, Terry Jones
Gyártó: Michael White Productions, Python (Monthy) Pictures
Időtartam: 92 perc
Hazai forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.
Eredeti cím: Monty Python and the Holy Grail
Gyártási év: 1975

OBJEKTÍV
Artúr, a britek királya azt a feladatot kapja Istentõl, hogy kutassa fel a Szent Grált. Egy ilyen horderejû küldetés kooperatív munkát igényel, ezért Artúr maga köré gyûjti Albion (fél)tökös lovagjait, Sir Bedevere-t, a tudóst, a szûzies Sir Galahadot, a bátor Sir Lancelotot és Sir Robint, aki nem olyan bátor, mint Sir Lancelot. A Kerekasztal lovagjai felkerekednek hát, hogy megannyi kalandot átvészelve begyûjtsék a menõ poharat.




TELEOBJEKTÍV
Graham Chapman filmjei: Sárga szakáll, A gátlástalanság lovagja. Terry Jones filmjei: Tökös csöves akcióban, Segítség, hal lettem!, Erik, a viking. Terry Gilliam rendezõ munkái: A zéró elmélet, A halászkirálylegendája, Münchausen báró kalandjai, Félelem és reszketés Las Vegasban. Terry Jones rendezõ munkái: Erik, a viking, Brian élete, az élet értelme, Personal Services.

SZUBJEKTÍV
Elsõ alkalommal az utolsó óta ismét megnézhetõ ez a film. Az idõsebbeknek jó megint feleleveníteni a régi emlékeket, a fiataloknak pedig vicces lehet, egy régi sláger. Még ma is vicces, és a színészi alakítások is nagyon jók.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...