2016. február 23., kedd

Pasolini (18)


Műfaj: francia-olasz-belga életrajzi dráma
Szereplők: Willem Dafoe, Maria de Medeiros, Riccardo Scamarcio
Rendező: Abel Ferrara
Gyártó: Capricci Films, Urania Pictures
Időtartam: 84 perc
Hazai forgalmazó: Vertigo Media Kft.
Eredeti cím:
Gyártási év: 2014

OBJEKTÍV
Az ötvenéves Pier Paolo Pasolini a ’70-es évek lármás Rómájában éli mindennapjait. Éppen befejezte a Saló, avagy Szodoma 120 napja forgatását, és az utómunkálatokat végzi a filmen, amely késõbb a kritikusokat és a nézõket egyszerre sokkolta világszerte. Pasolini már új filmtervét készíti elõ, amelynek fõszerepére a híres színészt, Eduardo De Filippo-t választotta ki. A munkálatok során édesanyja és testvére is próbálják lebeszélni róla a rendezõt, mivel a történetet túl durvának és látnokinak gondolják az olasz közönség számára. Pasolini mindeközben megismerkedik egy külvárosi fiúval, akivel viszonya lesz, ám a kapcsolat késõbb eldurvul. 1975. november 2-án Pier Paolo Pasolinit vérbe fagyva találják meg. Az elkövetõ személye és a gyilkosság oka a mai napig nem derült ki, és azóta is összeesküvések sora lengi körül.




TELEOBJEKTÍV
Abel Ferrara rendezõ munkái: Ms. 45 – A bosszú angyala, Kínai lány, New York királya, A mocskos zsaru, Kockázatos játék. Willem Dafoe filmjei: Krisztus utolsó megkísértése, A nimfomániás, Antikrisztus, Grand Budapest Hotel, A szakasz. Maria de Medeiros filmjei: Hitler Hollywoodban, Szilvás csirke, Tengerre, franciák!, Oltalom, Az élet nélkülem.

SZUBJEKTÍV
Érdekes képet ad a híres rendezõrõl, hétköznapjairól, magánéletérõl. Rövid villanások, riportok, képek idézik fel a múlt eseményeit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...