2016. február 17., szerda

Férfiak és csirkék (16)


Műfaj: német-dán fekete komédia
Szereplők: David Dencik, Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Sø, ren Malling, Nicolas Bro
Rendező: Anders Thomas Jensen
Gyártó: M and M Productions, Studio Babelsberg Motion Pictures
Időtartam: 104 perc
Hazai forgalmazó: Vertigo Media Kft.
Eredeti cím: Men and hons/ Men and Chickens
Gyártási év: 2015

OBJEKTÍV
Gabriel és Elias hiába testvérek, gyökeres ellentétei egymásnak. Gabriel lestrapált egyetemi professzor, Eliast meg csak a nõk és a közhelyes tények foglalkoztatják. Egyik óráján Gabriel telefonhívást kap, amelyben közlik vele, hogy apjuk elhunyt. Életük váratlan fordulatot vesz, amikor egy videofelvételbõl megtudják, a megboldogult igazából nem is a biológiai apjuk volt, mert õ valójában még mindig él, egy szigeten. A két testvér útnak indul, és a szigeten csupa meglepetésben lesz részük. Megismerkednek a polgármesterrel, és annak lányával, aki utálja az életét, önmagát, a családját és a szigetet, és egyébként is kicsit neurotikus nõ. A szülõi házban aztán egy csomó állat mellett olyan hibbant emberekkel is találkoznak, akikrõl nemcsak az derül ki, hogy testvéreik, de ismerik az eltitkolt igazságot a családjukról és önmagukról is.




TELEOBJEKTÍV
Anders Thomas Jensen rendezõ filmjei: Zöld hentesek, az Ádám almái és a Gengszterek fogadója. David Dencik filmjei: A Heineken-emberrablás, Fácángyilkosok, Stockholmi történetek, Egy veszedelmes vizony. Mads Mikkelsen filmjei: Casino Royale, Hogy szeretsz?, A titánok harca, Egy veszedelmes viszony.

SZUBJEKTÍV
Vicces film, különleges karakterekkel és történettel. Humora nem a megszokott, hanem feketehumor. A kiválasztott színészek remekül adják szerepüket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...