2016. február 23., kedd

Test (16)


Műfaj: feliratos lengyel film
Szereplők: Janusz Gajos, Maja Ostaszewska, Justyna Suwala
Rendező: Malgorzata Szumowska
Gyártó: Nowhere
Időtartam: 90 perc
Hazai forgalmazó: Vertigo Media Kft.
Eredeti cím: Cialo
Gyártási év: 0

OBJEKTÍV
Egy halottkémet nem könnyû megdöbbenteni, hozzászokott a kegyetlen bûncselekményekhez, extrém helyzetekhez, és az sem lepi meg, ha egy halottnak gondolt, akasztott férfi egyszer csak saját lábán távozik a bûntett színhelyérõl – nyakában a kötéllel. A középkorú férfi számára is sokkal inkább lánya anorexiája ad megoldhatatlan feladatot, aki szélsõségesen és önmagát sanyargatva gyászolja édesanyját. Az apa teljesen elveszettnek és tehetetlennek érzi magát, s attól tartva, hogy tinédzser lánya halálra éhezteti magát, inkább egy pszichiátriai klinikára viszi, ahol Anna veszi kezelésbe. Ám Anna maga is egészen szélsõségesen küzd a saját démonjaival és veszteségével, és meglehetõsen szokatlan és zavarba ejtõ módszerekkel igyekszik betegeit a gyógyulás útjára terelni.




TELEOBJEKTÍV
Malgorzata Szumowska rendezõ munkái: 33 jelenet az életbõl, a Szex felsõfokon, Az Õ nevében. Janusz Gajos filmjei: Zárt rendszer, Szerelmes angyal, A bosszú, Utolsó küldetés. Maja Ostaszewska filmjei: Az élet sava-borsa (sorozat), Az õ nevében, A zongorista.

SZUBJEKTÍV
A téma érdekes és sokak számára nehézséget jelentõ problémával foglalkozik. A kivitelezés inkább tévéfilm-szerû, egyszerû. Elsõsorban a színészi alakításokra esik a hangsúly, amik természetesek és hihetõek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...