2016. február 17., szerda

Félvilág


Műfaj: dráma
Szereplők: Kovács Patrícia, Gryllus Dorka, Döbrösi Laura, Kulka János és Sándor Péter
Rendező: Szász Attila
Gyártó: Szupermodern Stúdió
Időtartam: 88 perc
Hazai forgalmazó: A Company
Eredeti cím:
Gyártási év: 2015

OBJEKTÍV
Ki ölte meg Mágnás Elzát és miért? Az I. világháború elõtt hónapokig ez a kérdés tartotta lázban Budapestet, és foglalkoztatja száz év elteltével is a közvéleményt. Errõl a rejtélyrõl lebbenti fel a fátylat a Félvilág, amely Mágnás Elza utolsó napjait dolgozza fel. A félvilági életet élõ kurtizán és bigott komornája, Rózsi, valamint a fiatal és naiv cselédlány, Kató között szövõdõ bizarr, szenvedélyes viszonyokat és sikamlós hatalmi játszmákat bonyolítják tovább az Elza körül felbukkanó férfiak, egészen a sokkoló végkifejletig.




TELEOBJEKTÍV
Szász Attila rendezõ munkái: A berlini követ (tévéfilm), Most látszom, most nem látszom (rövidfilm). Kovács Patrícia filmjei: Nekem, nõm, csajom, Válótársak (sorozat), 9 és ½ randi, Társasjáték (sorozat), Szélcsend, S.O.S. Love - Az egymillió dolláros megbízás, S.O.S. szerelem! Gryllus Dorka filmjei: Víkend, Igazából apa, Csontdaráló, Nyugalom, Zuhanórepülés, Légyfogó, Érzékek iskolája, Csajok.

SZUBJEKTÍV
Inkább tévéfilmek sorába tartozik a film. (mint ahogyan ott be is mutatták már, ezért kicsit furcsa, hogy a moziban késõbb látható). Kamara darab a kevés helyszín és szereplõ miatt. A kosztümök és a film hangulata jó, a színészi alakításokra sem lehet panaszkodni, valami azonban hiányzott a feszültséghez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...