2016. február 10., szerda

Carol


Szereplők: Cate Blanchett, Rooney Mara, Kyle Chandler, Jake Lacy, Sarah Paulson
Rendező: Todd Haynes
Forgatókönyv: Patricia Highsmith
Zene: Carter Burwell
Producer: Carter Burwell
Gyártó: Number 9 Films, Film4
Időtartam: 0 perc
Hazai forgalmazó: Vertigo Media Kft.
Eredeti cím:
Gyártási év: 0

OBJEKTÍV
Az ötvenes évek gazdasági fellendülése idején a húszas éveiben járó Therese Manhattan egyik nagyáruházában dolgozik eladóként, és naphosszat a jobb életrõl, és a szerelemrõl álmodozik. Egy nap találkozik a jómódú Carollal, aki kihûlt házasságában vergõdik, és amit talán csak kislánya iránti imádata tart egyben. A két nõ között rögtön szikrázni kezd a levegõ, és kezdetben ártatlannak induló találkozásuk az érzelmek hatására gyorsan elmélyül. Carol féltékeny és továbbra is szerelmes férje meg akarja kérdõjelezni a nõ anyai rátermettségét, valamint erkölcsösségét. Késõbb pedig további, mélyre elásott titok is felszínre kerül a múltból.




TELEOBJEKTÍV
Cate Blanchett filmjei: Benjamin Button különös élete, Babel, Lapzárta – Veronica Guerin története, A Gyûrûk Ura - A király visszatér, A Gyûrûk Ura – A két torony, A Gyûrûk Ura – A gyûrû visszatér, Kikötõi hírek, Rossz álmok, Banditák Elizabeth, Aviátor (Oscar-díj), Egy botrány részletei, A tehetséges Mr. Ripley, Banditák, Az eltûntek, I’m Not There, Rossz álmok. Rooney Mara filmjei: Rémálom az Elm utcában, Lázadó ifjúság, Social Network - A közösségi háló, A tetovált lány, A nõ. Todd Haynes (rendezõ) munkáiból: I’m Not There - Bob Dylen életei, Távol a mennyországtól, Bálványarcok, Elkülönítve, Poison.

SZUBJEKTÍV
Kamara darab. Híres színésznõk játsszák a fõszerepet, akikben nem kell csalódnunk. Végig feszültséggel teli filmet láthatunk, ami szép és korhû környezetben játszódik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...