2016. október 18., kedd

Gagarin


Műfaj: orosz történelmi, életrajzi dráma
Szereplők: Yaroslav Zhalnin, Mikhail Filippov, Olga Ivanova
Rendező: Pavel Parkhomenko
Gyártó: Kremlin Film
Időtartam: 108 perc
Hazai forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.
Eredeti cím: Gagarin, pervyy v kosmose
Gyártási év: 2013

OBJEKTÍV
1961. április 12. 55 évvel ezelõtt indult útjára az elsõ ember az ûrbe. A film, a 108 perces elsõ ûrrepülés történetén keresztül mutatja be ennek a rendkívüli embernek a küzdelmekkel teli útját gyermekkorától a világûr meghódításáig. A film valós történelmi eseményeket dolgoz fel a lehetõ legteljesebb történelmi hûséggel. Az 55 évvel ezelõtti ûrrepülés technikai és politikai hátterét. Annak a néhány embernek az küzdelmét akik a korabeli technikai feltételek között, a politika mindent elsöprõ nyomása alatt létrehozták az emberiség történetének egyik legfontosabb küldetését. A film minden pátoszt kerülve, a legteljesebb történelmi hûséggel, a 21. század filmmûvészetének tárházát bevetve mutatja meg a nézõknek azt a történetet.




TELEOBJEKTÍV
Pavel Parkhomenko elsõ rendezése. Pavel Parkhomenko filmjei: Metro, V Parizh, Elena. Mikhail Filippov filmjei: Az orosz lázadás,

SZUBJEKTÍV
Izgalmas korszakról láthatunk dokumentumfilmszerû adaptációt. A környezet hûen tükrözi az akkori idõket. Szép felvételeket láthatunk az ûrbõl. Nemcsak az ûrtechnológia érdekes, hanem a politikai háttér is. Nagyon bátor férfiaknak állít a film emléket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...