2016. október 12., szerda

Inferno (16)


Műfaj: thriller
Szereplők: Tom Hanks, Felicity Jones, Ben Foster, Irrfan Khan
Rendező: Ron Howard
Gyártó: Columbia Pictures, Imagine Entertainment
Időtartam: 121 perc
Hazai forgalmazó: Intercom
Eredeti cím:
Gyártási év: 2016

OBJEKTÍV
Langdon professzor felébred. A Harvard veszélyes kalandoktól sem visszariadó szimbólumkutatója számára ez kivételesen nem hétköznapi eset. Ugyanis egy firenzei kórházban van, és nem tudja, hogyan került oda. Lõtt sebbel ápolják, és azt a különös tárgyat sem tudja megmagyarázni, amit nála találnak. A prof. - mint eddigi kalandjai során mindig - ismét egyszerre kénytelen menekülni és nyomozni. Egy fiatal orvosnõ segítségével próbálja keresztülvágni magát az õt körülvevõ rejtélyek hálóján. Csupán Dante legendás mûve, a Pokol néhány sora segíti - és úgy érzi, egyre mélyebbre kerül az életre kelõ, rejtélyekkel és fenyegetésekkel teli pokolban.




TELEOBJEKTÍV
Ron Howard (rendezõ) munkái: A tenger szívében, Angyalok és démonok, Egy csodálatos elme (Oscar-díj a legjobb rendezõ), Apollo 13, Vásott szülõk, Csobbanás, A Da Vinci-kód, A remény bajnoka, Lánglovagok, Selyemgubó, Túl az Óperencián, A Grincs, Willow, Éjszakai mûszak, Az eltûntek. Tom Hanks filmjei: Oscar-díj: Philadelphia, Forrest Gump. Munkáiból: Sully - Csoda a Hudson folyón, Da Vinci kód, Nyomul a banda, Legénybúcsú, Csobbanás, Életem a kabaré, Segítség, felnõttem!, Ryan közlegény megmentése, Halálsoron, Számkivetett, A kárhozat útja, Kapj el, ha tudsz, Terminál, Betörõ az albérlõm, Polar expressz, Egyik kopó, másik eb, Joe és a vulkán, Hiúságok máglyája, A szerelem hullámhosszán, Apollo 13, A szerelem hálójában. Felicity Jones filmjei: Ütközés, Chéri - Egy kurtizán szerelme, A titokzatos szeretõ, Kísértés, A mindenség elmélet.

SZUBJEKTÍV
A történet izgalmas. A film is úgy indul. Látványosak a helyszínek, az akciók. Túl hosszú lett, a végére lelassult a tempó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...