2001. február 27., kedd

Bölcsek kövére 2 - A Klump család


Szereplők: Eddie Murphy, Larry Miller, Janet Jackson, John Ales
Rendező: Peter Segal
Forgatókönyv: Barry W. Blaustein, David Sheffield, Paul Weitz, Chris Weitz
Vágó: William M. Kerr
Zene: David Newman
Producer: David Newman
Gyártó: Amnesia Entertainment, Imagine Entertainment
Időtartam: 107 perc
Hazai forgalmazó: UIP Duna Film
Eredeti cím: Nutty Professor II - The Klumps -
Gyártási év: 2000

OBJEKTÍV
Sherman Klump professzor egyetemi kutatása sikerrel kecsegtet. Úgy tûnik, hogy feltalálta a fiatalság szerét. Magánélete is rendezõdni látszik, hiszen érzelme Denise után viszonzásra talált. Nõsülni készül, aminek az egész család nagyon örül. Egy probléma azonban még megoldatlan. A legváratlanabb helyzetekben másik, és persze trágárabb énje mondja el helyette véleményét. Ez igazán kellemetlen, ha az ember lánykérésre, családi ünnepre vagy elsõ vizitre érkezik a lányos házhoz. Saját DNS szerkezetét akarja "betegsége" miatt módosítani, de egy véletlen baleset miatt kutyája és másik énje találkozik. Haver Lamour mindig útjába kerül. A nagysikerû Bölcsek kövére folytatásában Eddie Murphy ismét eljátssza a szórakozott professzort és egész családját, partnere a komédiázásban ezúttal Janet Jackson.




TELEOBJEKTÍV
Eddie Murphy (Sherman Klump / Mama / Papa / Ernie / Nagyi / Haver Lamour / executive producer) Filmjei: Beverly Hills-i zsaru trilógia, 48 óra, Megint 48 óra, Bumeráng, Harlemi éjszakák, Amerikába jöttem, Raw, Az aranyfej, Szerepcsere, A dzsentlemanus, Vámpír Brooklynban, Dr. Doolittle, A bölcsek kövére, Szentfazék, Fergeteges forgatás, Életfogytig.A brooklyni születésû Murphy 15 évesen kezdett színészkedni, amikor a gimnáziumban és ifjúsági központokban saját mûsorával szerepelt. Hamarosan fellépett a legendás manhattani Comic Stripben. Murphy elõször 1980-ban hívta fel magára a közönség figyelmét a Saturday Night Live-ban, és hamar sztár lett belõle. A Shownál töltött négy év alatt kétszer jelölték Emmy-díjra, és a mûsor írójaként is kapott jelöléseket különféle díjakra. Janet Jackson (Denise Gaines) leginkább elképesztõen sikeres, díjnyertes énekesnõi karrierjérõl ismert, világkörüli turnéi számtalan nézõrekordot döntöttek meg. Több mint 45 millió lemezt adott el világszerte, 19 arany kislemeze egyedülálló nõi rekord a poptörténelemben. Janet 7 évesen kezdte pályáját, majd a Good Times, az A New Kind Of Family, a Different Strokes és a Fame c. tévésorozatok után félretette színészi pályáját, és a zenére koncentrált. A Control és a Rhythm Nation címû lemezek rekordsikere után Janet ismét a színészet felé fordult, és sikerrel mutatkozott be a filmvásznon John Singleton Hazug igazság címû filmjében. Again címû száma a janet. címû albumáról szerepelt a filmben, és jelölték a legjobb betétdal Oscar- és Arany Glóbusz díjára is. Larry Miller (Dean Richmond) hosszú és sikeres kabarékomikusi pályát tudhat maga mögött. Emellett olyan filmekben szerepelt, mint a Bölcsek kövére, Oltári nõ, Tíz dolog, amit utálok benned, Micsoda nõ, Két és fél kém, L.A. sztori, Necessary Roughness, Frozen Assets, Álombéli szeretõ, The Favor, Corrina, Corrina. Számtalan tévészerepe között van a Law & Order, Mad About You, Seinfeld, Pursuit Of Happiness. Peter Segal (rendezõ) elsõ mozifilmje a Csupasz pisztoly 33 1/3 volt. Filmjei még a My Fellow Americans és a Tommy Boy. Számos vígjátéksorozatot rendezett, köztük a The Jackie Thomas Showt vagy a The Naked Truth-t. 1991-ben elnyerte a legjobb vígjátékrendezõnek járó Cable ACE díjat, 1991-ben pedig a NAB díjat. Emellett nyolcszor nyert Los Angeles-i Emmy-díjat.

SZUBJEKTÍV
A film vígjáték, igaz sokszor csak kínunkban lehet nevetni. Az egyetlen említésre méltó dolog, hogy a sminkesek remek munkát végeztek a család megalkotásában. A jellemek már inkább közönségesek, mint ahogy a történet is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...