2001. február 1., csütörtök

Gagyi mami


Szereplők: Martin Lawrence, Nia Long, Paul Giamatti, Terrence Howard
Rendező: Raja Gosnell
Vágó: Bruce Green, Kent Beyda
Zene: Richard Gibbs
Producer: Richard Gibbs
Gyártó: Twentieth Century Fox, Regency Enterprises
Időtartam: 99 perc
Hazai forgalmazó: Intercom
Eredeti cím: Big Momma's House
Gyártási év: 2000

OBJEKTÍV
Malcolm Turner FBI ügynök, mégpedig nem is rossz. Az álcázás mestere. Így a legnehezebb eseteket õ kapja. Most egy szökött bankrablót kell elkapnia. Az egyetlen nyomot annak régi barátnõje jelenti. Erre persze a lány is rájött, ezért mielõbb el akar tûnni a városból. Meglátogatja nagymamamáját, akivel már évek óta nem találkozott. A nyomozók be is rendezkednek a nagyival szemközti házba. Gagyi maminak azonban sürgõsen el kell utaznia. Mi lesz, ha a lány zárt ajtókra talál? Természetesen megfelelõ helyettes kell, aki szívesen látja viszont unokáját. A megoldás egy kiváló ügynök, aki fõzni, babázni és udvarolni is tud egy személyben.




TELEOBJEKTÍV
Martin Lawrence (Malcolm) Legutóbb az Állj, vagy jövök! fõszerepében láthattuk, ezt megelõzõen Eddie Murphy partnere volt az Életfogytigban. Nem ez volt Lawrence és Murphy elsõ közös filmje: a Bumerángban már játszottak együtt. Korábban Tim Robbins mellett játszott a Nekem 8-ban, amely meghozta számára a kritikusok elismerését. Sikerfilmjei közül kiemelkedik a Bad Boys - Mire jók a rosszfiúk? címû akció-vígjáték Will Smith-szel és a Hajszál híján szeretem, amelyben rendezõként is bemutatkozott. További filmjei: Micsoda buli, Micsoda buli 2. és Szemet szemért. Nia Long (Sherry) legutóbb a Brókerarcokban játszott. Munkái: Ha a falak beszélni tudnának 2., Love Jones, Örvényben, Stigmata, A mama fõztje, Made in America. Paul Giamatti (John) az Intim részekben hívta fel magára Amerika figyelmét. Azóta sok filmben játszott, többek között Milos Forman Ember a holdonjában, Steven Spielberg filmjében, a Ryan közlegény megmentésében, Peter Weir Truman-showjában. További filmjei: Álljon meg a nászmenet!, Nincs alku, A gyanú árnyékában, Fedõneve: Donnie Brascó és a Ha a falak beszélni tudnának. Mostanában a Broadway-n is látható az Eljõ a jegesben. További alakításai a Broadway-n: Három nõvér, Árkádia. Terence Howard (Lester) filmjei: Ember tervez, Égimeszelés, Csendszimfónia, Halott pénz, Kettõs bûnjel. Ella Mitchell (Gagyi Mami) nyolcévesen kezdett énekelni, tízévesen zongorázni, és azóta lép fel közönség elõtt. Szerepet kapott filmekben is, például a "Which Way Is Up"-ban, a "Drums"-ban és a "Lord Shango"-ban. Látható volt a Sesame Street és az "Electric Company" címû televíziós produkciókban. Raja Gosnell (rendezõ) elsõ nagyjátékfilm-rendezése a Reszkessetek, betörõk! 3. Korábban több mint tizenöt évig dolgozott vágóként. Második rendezése, A bambanõ. Vágóként mûködött közre többek között: Egy bébiszitter kalandjai, Megtört szívek szállodája, Reszkessetek, betörõk!, Mama pici fia, Reszkessetek, betörõk! 2., Mrs. Doubtfire, Áldatlan állapotban, Micsoda nõ!, Jó reggelt, Vietnam! és a Csoda New Yorkban.

SZUBJEKTÍV
Mindig vicces, ha egy férfi nõnek öltözik, ráadásul, ha ilyen méretûvé. A film készítõi ki is használják ennek a poénnak minden lehetõségét, és a nézõk ennek megfelelõen jól szórakozhatnak. A film legkedvesebb része a templomi jelenet. Mindenki tapasztalhatta már, hogy a kényszer gyakran olyan helyzetbe hoz bennünket, amikor lesz, ami lesz alapon, bármit megtennénk, csakhogy minél elõbb eltûnjünk a kíváncsi szemek elõl. A helyzetkomikumok sokszor ismerõsek, de ez nem zavaró, hiszen a megoldások újak. Bizonyára sokan örülnének egy ilyen nagyinak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...