2001. február 21., szerda

Cool túra


Szereplők: Breckin Meyer, Seann William Scott, Amy Smart, Paulo Costanzo, Dj Qualls, Tom Green, Rachel Blanchard, Fred Ward
Rendező: Todd Phillips
Vágó: Sheldon Kahn
Zene: Mike Simpson
Producer: Mike Simpson
Gyártó: DreamWorks Pictures, Montecito Picture Company
Időtartam: 83 perc
Hazai forgalmazó: UIP Duna Film
Eredeti cím: ROAD TRIP
Gyártási év: 2000

OBJEKTÍV
Két fiatal számára már kiskorban kiderült, hogy egymásnak valók. Közben azonban felnõttek és messze kerültek egymástól. Ez persze nem lehet akadály, mert a szerelem mindent legyõz. Kivéve a közeli kísértést, fõleg ha az egy szõke bombázó. A szerelmes üzenet helyett tévedésbõl egy randi mozgalmas képei indulnak videokazettán útra. Vajon a posta vagy a négy fiatal lesz a gyorsabb, akik a csomag után indultak. Az út hosszú, fõleg pénz nélkül.




TELEOBJEKTÍV
Breckin Meyer (Josh) Filmjei 54, Tailights Fade, Dancer, Texas pop. 81, Spinédzserek, The Craft, Pre, Can't Hardly Wait, TouchNyomás. Seann William Scott (E.L.) elsõ mozifilmje az Amerikai pite volt. Játszott még a Final Destinationben. szerepet kapott a Something So Right és a Sweet Valley High címû sorozatokban. Amy Smart (Beth) filmjei például az Outside Providence, Prérifarkas Blues, How To Make The Cruelest Month, Starf*cker, Csillagközi invázió, The Last Time I Committed Suicide. Emellett fõszereplõje a Felicity címû sorozatnak és a The 70s címû minisorozatnak. Paulo Costanzo (Rubin) elsõ mozifilmje a COOL TÚRA. Olyan tévés produkciókban játszott, mint a My Date With The President's Daughter, Psi Factor, Animorphs, Love On Te Land, Ready Or Not, Gengszterápia. Dj Qualls (Kyle) elsõ mozifilmje a COOL TÚRA. Következõ filmje a Cherry Falls. Qualls .Modellkedett a Pradának, és még néhány cégnek. Szakmai eredményei mellett Qualls azzal büszkélkedhet, hogy sikerült úrrá lennie egy rákbetegségen, és elkötelezett híve a rákkutatásnak. Tom Green (Barry) az MTV nagysikerû sorozatának, a The Tom Green Shownak a fõszereplõje. Jelenleg új albumán dolgozik. Felbukkan majd a bemutatás elõtt álló Charlie angyalaiban is. A kanadai származású Green kabarékomikusként kezdte, és megjelentetett egy raplemezt is. Ezután kitalálta és elindította Az éjféli betelefonálót, ami az ottawai egyetemi város legnépszerûbb rádiómûsora lett. Todd Phillips (rendezõ / forgató-könyvíró) 1994-ben végzett a New York Egyetem film szakán. Itt rendezte elsõ dokumentumfilmjét, a Hatedet Amerika legveszélyesebb punkrockerérõl, GG Allinrõl. Következõ filmje a szakmai sikert arató de egyben vitákat is kavaró Frat House volt, mely 1998-ban elnyerte a zsûri nagydíját a Sundance Filmfesztiválon. Ezt a sikert a Bittersweet Motel címû dokumentumfilm követte, mely a Phish nevû rockegyüttesrõl szól.

SZUBJEKTÍV
Szerencsére, nálunk nincsenek olyan nagy távolságok a városok között, így aki útnak indul kedveséhez, nem kerülhet ilyen kalandokba. Néhol humoros, többször erõltetett poénokon mulathatunk. Pucér lányok, kínos helyzetek. Remélhetõleg csak keveseknek jelenti ez a film a "cool"túrát (akár szerelmi, akár irodalmi értelemben).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...