2001. február 9., péntek

Bruce Willis: A kölyök


Szereplők: Bruce Willis, Spencer Breslin, Emily Mortimer, Lily Tomlin, Chi McBride
Rendező: Jon Turteltaub
Gyártó: Walt Disney Pictures
Időtartam: 104 perc
Hazai forgalmazó: Intercom
Eredeti cím: The Kid
Gyártási év: 2000

OBJEKTÍV
A közelgõ születésnap megfelelõ alkalom arra, hogy Russ Duritz összegezze eddig elért eredményeit. Remek állása van, háza, kocsija. Foglalkozása miatt (arculattervezõ) mindig kimondhatja, ami a szívén van, sõt még hallgatnak is rá. Szóval elégedett. Csak egy piros repülõgép zavarja meg nyugalmát. Majd hozzácsapódik egy kisfiú, aki szemére veti, hogy rossz életet él: se kutya, se család. Kiderül, hogy a gyerek sok olyat tud, ami az õ életével kapcsolatos, és amit õ már elfelejtett. A gyerek annyira terhére van, hogy segít neki hazatalálnia. Közben õ is rátalál emlékeire és otthonára.




TELEOBJEKTÍV
Bruce Willis (Russ Duritz) Pályáján 1984-ben következett be az áttörés, amikor beugróként eljátszhatta a fõszerepet egy off-Broadway-darabban, Sam Shepard Szerelem bolondja címû mûvében. Még abban az évben háromezer jelentkezõ közül õ kapta meg a fõszerepet egy sikeres tévésorozatban, A simlis és a szende (Moonlighting) címûben. filmjei: Nem látni és megszeretni (Blind Date), a Drágán add az életed! (Die Hard), Még drágább az életed (Die Hard 2.: Die Harder) és Die Hard - Az élet mindig drága (Die Hard with a Vengeance), Ponyvaregény (Pulp Fiction), Senki bolondja (Nobody's Fool), 12 majom (12 Monkeys), Az ötödik elem (The Fifth Element), Bajnokok reggelije, Bérgyilkos a szomszédom, A hatodik érzék (The Sixth Sense), Armaggeddon, Velem vagy nélküled. Spencer Breslin (Rusty Duritz) nyolcéves, és ez az elsõ mozifilmje. Színészi pályája hároméves korában indult: televíziós reklámok egész sorában szerepelt, miután egy tehetségkutató ügynök éles szemmel kiszúrta egy játszótéren, Manhattanben, közel a lakásukhoz. Emily Mortimer (Amy) angol színésznõ, az Oxfordon végzett, színi tanulmányokat pedig egyebek mellett a Moszkvai Színmûvészeti Fõiskolán folytatott. Pályája kezdetén több sikeres színházi elõadásban vett részt, késõbb televíziós és mozifilmekben is feltûnt. Courtney Cox, David Arquette, Parker Posey és Neve Campbell társaságában idén játszott a Sikoly 3. (Scream 3.) címû filmben. Jon Turteltaub (rendezõ/producer) legutóbb az Ösztön (Instinct) címû filmet rendezte, Anthony Hopkins, Cuba Gooding Jr., Donald Sutherland és Maura Tierney fõszereplésével. De készített olyan kasszasikereket is, mint az 1996-os A csodabogár (Phenomenon), melyben John Travolta, Robert Duvall, Forest Whitaker és Kyra Sedgwick játszott. Ez a film volt az év egyik legnagyobb sikere, csak Amerikában több mint százmillió dollár bevétellel. 1993-ban egy sikervígjátékot készített, a Jég veled! (Cool Runnings) címût, további filmjei között van például az Aludj csak, én majd álmodom (While You Were Sleeping) címû romantikus vígjáték, valamint az 1992-es Veszélyes nindzsa kölykök (3 Ninjas).

SZUBJEKTÍV
Kellemes vígjáték. De nem csak nevetni lehet rajta. Elgondolkodhatunk saját életünkön, szüleinkhez, testvéreinkhez fûzõdõ kapcsolatainkról. Vajon érdemes-e a karrierért sok dologról lemondani. Sikerült-e gyerekkori álmainkat legalább részben megvalósítani. Milyen kevés kell ahhoz, és mégis milyen nehezen tudjuk megadni, hogy egy gyerek biztonságban érezze magát. Bruce Willis remekül megtalálta a hangot a gyerekszereplõvel. Szemmel láthatóan jól érezték egymással magukat. Egyenrangúként játszottak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...