2016. április 27., szerda

A kommuna (16)


Műfaj: Színes, feliratos dán dráma
Szereplők: Ulrich Thomsen, Trine Dyrholm, Fares Fares, Julie Agnete Vang, Lars Ranthe, Magnus Millang, Martha Sofie Wallstrø, m Hansen
Rendező: Thomas Vinterberg
Gyártó: Zentropa Entertainments, Danmarks Radio
Időtartam: 111 perc
Hazai forgalmazó: Vertigo Media Kft.
Eredeti cím: Kollektivet
Gyártási év: 2016

OBJEKTÍV
Erik és családja a hetvenes években, Dániában megörökölnek egy hatalmas családi házat, ami azonban túl nagy lenne a házaspárnak és két gyereküknek. Hirtelen ötlettõl vezérelve úgy döntenek, kommunát alapítanak, így barátok és ismerõsök költözhetnek a házba, és közösen már a fenntartási költségeket is tudják fizetni. Kezdetben minden nagyon idilli, ám a középkorú férfi idõközben viszonyt kezd egy fiatal lánnyal és a kapcsolatba, valamint a furcsa helyzetbe a felesége is beleegyezik. Aztán az idõ múlásával mindenki egyre nehezebben birkózik meg az új helyzettel.




TELEOBJEKTÍV
Thomas Vinterberg (rendezõ) munkái: Kedves Wendy, Egy férfi hazatér, A végsõ megoldás: szerelemA vadászat, Távol a világ zajától. Ulrich Thomsen filmjei: Testvéred feleségét, Az éjjeliõr, Portland, The Biggest Heroes, Születésnap, A világ nem elég, A választás éjszakája, Magassági mámor, Örökség, Mennyei királyság. Trine Dyrholm filmjei: Bûnök, Csak a szerelem számít, Cecile, Springflod, Greatest Heroes, Születésnap, China They Eat Dogs, P.O.V., Point Of View, Gemini.

SZUBJEKTÍV
A film alapja különbözõ érzelmi állapotok elemzése. Érdekes, érzelmekkel teli alkotás. A színészi alakítások jók, mint ahogyan a hetvenes évek hangulatát is remekül visszaadja a film.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...