2016. április 13., szerda

JÖTTÜNK, LÁTTUNK, VISSZAMENNÉNK 3. (12) - A forradalom


Műfaj: vígjáték
Szereplők: Jean Reno, Christian Clavier, Marie-Anne Chazel, Franck Dubosc, Karin Viard, Sylvie Testud
Rendező: Jean-Marie Poiré
Forgatókönyv: Jean-Marie Poiré és Christian Clavier
Zene: Eric Levi
Producer: Eric Levi
Gyártó: Gaumont
Időtartam: 110 perc
Hazai forgalmazó: Freeman Film
Eredeti cím: Les Visiteurs: La Révolution
Gyártási év: 2016

OBJEKTÍV
Ki ne emlékezne a középkorból a jelenbe tévedt, bátor Godefroy lovagra és segédjére, a minden lében kanál Jacques-Foches-ra, akik 1993-ban az egész világot meghódították csetlés-botlásaikkal? Az 1998-ban elkészült Jöttünk, láttunk, visszamennénk 2.- Az idõalagút után tizennyolc évvel végre itt a várva-várt folytatás, amely pontosan ott veszi fel a fonalat, ahol az elõzõ rész abbamaradt: 1794-ben, a vérzivataros francia forradalom kellõs közepén. A fess Godefroy de Montmirail herceg és hû fegyverhordozója, Jacques-Foches, a bolondos, alighogy megérkeznek a 18. századi Franciaországba, máris Jacques-Foches egy újabb leszármazottjába, Jacques Focheaux-ba botlanak, aki nem elég, hogy Napóleon Bonaparte tanácsadója, hanem közvádló is egyben. Rögtön guillotine alá is akarja küldeni hõseinket és Godefroy arisztokrata utódait is, akik felettébb arrogáns viselkedésükkel húzták ki a jakobinus diktatúra híveinél a gyufát. Godefroyt azonban nem olyan fából faragták, hogy csak úgy magára hagyja földijeit a bajban…




TELEOBJEKTÍV
Jean Reno filmjeibõl: Flyboys- Égi lovagok, Pofa be!, Bíbor folyók, Félix és Rose - Szerelmi légyott, Godzilla, Leon a profi, Ronin, Da Vinci-kód, Pofa be, Nikita, A nagy kékség, Élethalálharc. Christian Clavier filmjei:Nagytudásúak, Bazi nagy francia lagzi, Ne zavarjatok!, Kaamelott (sorozat), Zûrös páros, Legeslegjobb cimborák. Jean-Marie Poiré rendezõ munkái: Rózsaszín párduc, Tökös átverés, Reszkess, Amerika!, Papi, a hõs, Karácsonyi kalamajka, Zûrangyalok, Jöttünk, láttunk, visszamennénk.

SZUBJEKTÍV
Kosztümös film. Érdekes, hogy jó nevû színészek bevállalták a folytatást. Sok újat nem tudtak bemutatni az elõzõhöz képest. Néhol inkább erõltetett, mintsem vicces.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...