2016. április 27., szerda

Anyák napja (12)


Műfaj: Szinkronizált romantikus vígjáték
Szereplők: Jennifer Aniston, Kate Hudson, Julia Roberts, Jason Sudeikis, Hector Elizondo, Timothy Olyphant, Britt Robertson, Sarah Chalke, Aasif Mandavi
Rendező: Garry Marshall
Forgatókönyv: Tom Hines, Lilly Hollander, Anya Kochoff, Matthew Walker
Zene: John Debney
Producer: John Debney
Gyártó: Open Roads Film, Rice Films
Időtartam: 118 perc
Hazai forgalmazó: Freeman Film
Eredeti cím: Mother’s Day
Gyártási év: 2016

OBJEKTÍV
Mi a közös a lobbanékony Sandyben, a káprázatos ékszereket reklámozó Mirandában és a férjét odaadóan szeretõ Jesse-ben? Mindhárman édesanyák, és bár a mindennapjaikban egészen más örömökkel és kihívásokkal néznek szembe, anyák napján valamennyien megtapasztalják, mit is jelent édesanyának lenni. Sandy nemrégiben vált el férjétõl, a jóképû Henrytõl, és kénytelen megemészteni, hogy az exe egy nála fiatalabb, csinos nõt vet el feleségül. Az új asszony jelenléte nem csupán hiúságában, de anyai érzéseiben is sérti Sandyt. Eszeveszett versengésbe kezd vetélytársával, amíg egy nehéz helyzet rá nem ébreszti, hogy válás ide vagy oda, továbbra is õ a család összetartó ereje. Mirandával látszólag kesztyûs kézzel bánt az élet, ezer wattos mosolyával amerikaiak millióit csábítja ékszervásárlásra, azonban nagy árat fizetett a karrierjéért. Anyák napja közeledtével senkije sincs, akivel ünnepelhetne, csak lökött ügynöke, Lance. Ám ekkor feltûnik a lánya, akit Miranda még tizenévesen örökbe adott, és akinek minden vágya, hogy végre megismerje vér szerinti édesanyját. Jesse egy indiai származású férfihoz ment feleségül, és úgy szégyelli elõtte rasszista anyját, Flót, hogy inkább azt hazudja férjének, Russellnek, hogy már nem él. Így aztán amikor Jesse szülei úgy döntenek, hogy meglepik õt és leszbikus testvérét, Gabit anyák napján, Jessenek minden rafinériájára szüksége van, hogy elkerülje a nagy összecsapást. Az erõsebbik nemet Bradley képviseli, aki szomorúan készül az ünnepre, ez lesz ugyanis az elsõ anyák napja gyermekei anyja nélkül. Még nincs egy éve, hogy özvegyen maradt két lányával, akik miatt olyan kihívásokkal kell szembenéznie, mint a tamponvásárlás és a kamaszkorú hódolók szemmel tartása. És ha ez még nem lenne elég, a környék anyukái is fenik rá a fogukat, miközben õ másra sem vágyik, mint egy kis magányra.




TELEOBJEKTÍV
Jennifer Aniston filmjei: Nem kellesz eléggé!, Szakíts, ha bírsz, Ármány és szerelem, Jóbarátok címû sorozatok, Friends With Money, Azt beszélik, Kisiklottak, Derült égbõl Polly, A Minden6ó, Jóravaló feleség, Rocksztár, Õ az igazi, Mint-a-kép, Idõszámításom elõtt, Vágyaim netovábbja, Hivatali patkányok, Álmatlanságaim hercege. Kate Hudson filmjei: A csajok háborúja, A titkok kulcsa, 200 cigaretta, Majdnem híres, Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt, Dr. T és a nõk, Pletyka, Válás francia módra, Rising Helen. Garry Marshall (rendezõ) munkái: Anyja, lánya, unokája, Szilveszter éjjel, Boszorkányhegy, Micsoda nõ!, Helent nevelve, Oltári nõ, „The Other Sister”, Krumplirózsa, „Beaches”; „Overboard”, „Nothing in Common”; A flamingó kölyök; „Exit to Eden”, „Dear God”, Neveletlen hercegnõ.

SZUBJEKTÍV
Parádés szereposztás, remek rendezõ. Aktuális téma május elejére. Könnyed, szórakoztató film.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...