2016. augusztus 24., szerda

Barátságos óriás 3D (6)


Műfaj: családi fantasy, szinkronizált
Szereplők: Ruby Barnhill, Mark Rylance, Rebecca Hall, Penelope Wilton, Bill Hader
Rendező: Steven Spielberg
Forgatókönyv: Melissa Mathison, Christopher Abbott
Zene: John Williams
Producer: John Williams
Gyártó: Walt Disney Pictures, Amblin Entertainment
Időtartam: 117 perc
Hazai forgalmazó: Freeman Film
Eredeti cím: The BFG
Gyártási év: 2016

OBJEKTÍV
HABÓ, avagy a Hatalmas Barátságos Óriás, semmiben sem hasonlít Óriásország többi lakójára. Alig 8 méter magas, túlméretezett fülekkel és kifinomult szaglással rendelkezik, bájosan együgyû, és szeret egyedül lenni. Az „igazi” óriások, mint Vértunkoló és Húshabzsoló kétszer olyan nagyok és legalább kétszer olyan rémisztõek, mint õ. Embereket esznek, míg a HABÓ csak „orrborká”-t és „hopfüzsgõ”-t. Egy napon a magányos óriás felkeresi a 10 éves Szofit, és magával viszi Óriásországba. A kislány eleinte fél a titokzatos óriástól, de hamarosan megszereti, és a legjobb barátokká válnak. Együtt ellátogatnak Álomországba, ahol a HABÓ megmutatja, milyen varázslatosak az álmok, amelyeket éjszakánként a gyermekek hálószobáiba fúj. A többi óriás azonban egyre nagyobb veszélyt jelent a kislányra és az egész világra, ezért a két jó barát Londonba megy, hogy figyelmeztesse a királynõt. Csakhogy a királynõ és a többi ember nem hisz az óriások létezésében – amíg nem találkoznak a HABÓ-val…




TELEOBJEKTÍV
Mark Rylance filmjei: Kémek hídja, Éjjelek és nappalok, A másik Boleyn-lány, Intimitás, Prospero könyvei. Penelope Wilton filmjei: Iris - Szeretlek! Emlékszel?, Felül semmi, Keleti nyugalom - A második Marigold Hotel, MArigold Hotel, Büszkeség és balítélet. Match Point. Steven Spielberg rendezõ munkáiból: Eddig kétszer kapta meg a legjobb rendezõnek járó Oscar-díjat: Ryan közlegény megmentése, Schindler listája. Munkáiból: Sugarlandi hajtóvadászat, Cápa, Harmadik típusú találkozások, Jurrasic Park, E.T., Elveszett frigyláda fosztogatói, Indiana Jones és a Végzet Temploma, Örökké, A nap birodalma, Bíborszín, Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag, Hook, Elveszett világ, Amistad, A.I. – Mesterséges értelem, Különvélemény, Kapj el, ha tudsz!

SZUBJEKTÍV
Nagyon látványos film. A vizuális effektek fantasztikusak. Természetesen erõsen érzõdik egy régi , sikeres film hatásai, gesztusai most is, lévén ugyanaz a rendezõ. Túl hosszú lett, legalább is a felnõttek számára biztosan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...