2016. augusztus 17., szerda

Haverok fegyverben (16)


Szereplők: Jonah Hill, Miles Teller, Ana de Armas, Kevin Pollak, Bradley Cooper
Rendező: Todd Phillips
Forgatókönyv: Guy Lawson cikke alapján írta: Todd Phillips
Zene: Cliff Martinez
Producer: Cliff Martinez
Gyártó: Warner Bros, Mark Gordon Company
Időtartam: 114 perc
Hazai forgalmazó: Intercom
Eredeti cím: War Dogs
Gyártási év: 2016

OBJEKTÍV
Két frissen végzett, a húszas éveik elején járó floridai haver, Hill és Teller kalandjait követjük a második iraki háború idején. Talán kevesen tudják nálunk, sõt még az USÁ-ban is, abban az idõben az amerikai kormány arra ösztönözte a kisebb magáncégeket is, hogy külsõs vállalkozóként vegyék ki a részüket az ország katonai erõfeszítéseibõl. A két haver ezt a lehetõséget próbálta meg a saját javára kihasználni. Elõször valóban kis méretekben vállalkoztak, s csak annyi volt a céljuk, hogy a hasznukból valahogy megéljenek, de az üzlet annyira beindult, hogy egyik napról a másikra a világ császárai lettek. Ami azt illeti, gyorsan el is galoppírozták magukat, amikor belevágtak egy 300 millió dolláros üzletbe valami sötét hátterû afgán katonai megrendelés nyomán, és még az sem zavarta õket, hogy ezúttal a Pentagon tyúkszemére is ráléptek. Innentõl kezdve már nem volt olyan vicces a dolog – kivéve persze a filmvásznon, ahol egymásba érnek a hülyébbnél hülye helyzetek, a gegek és a nagy beszólások.




TELEOBJEKTÍV
Jonah Hill (Efraim) filmjei: Pénzcsináló, A Wall Street farkasa, Ave Cézár. Miles Teller (David) filmjei: Whiplash, Képszakadás, Csajkeverõk, Project X - A buli elszabadul, Engedd el!, Zûrös zsaruk (sorozat). Todd Phillips (rendezõ/producer/forgatókönyvíró) munkái: Starsky és Hutch, Másnaposok, Cool túra, Borat – Kazah nép nagy fehér gyermeke menni mûvelõdni, Amerika.

SZUBJEKTÍV
A téma nagyon érdekes, megtörtént eseményeket dolgoz fel. A szereplõk jól kiválasztottak, az epizódszerepekben is. Kicsit lassú a film, emiatt hosszúnak tûnik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...