2016. augusztus 24., szerda

Palackposta


Műfaj: Színes, szinkronizált dán-svéd-norvég thriller
Szereplők: Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, På, l Sverre Hagen, Jakob Ulrik Lohmann
Rendező: Hans Petter Moland
Forgatókönyv: Nikolaj Arcel
Vágó: Olivier Bugge Coutté, Nicolaj Monberg
Gyártó: Det Danske Filminstitute, Zentropa Entertainment
Időtartam: 112 perc
Hazai forgalmazó: Vertigo Media Kft.
Eredeti cím: Flaskepost fra P
Gyártási év: 2016

OBJEKTÍV
Skóciában egy palackba zárt üzenetet sodor partra a tenger. A foszladozó papíron már alig olvashatók a vérrel írt sorok, amelyben egy testvérpár kér segítséget. A vizsgálódó helyi rendõrök kiderítik, hogy a palackot Dániában dobták vízbe, 1996-ban. Így kerül az ügy a koppenhágai rendõrség döglött aktákkal foglalkozó Q-ügyosztályára, Carl Mørck nyomozó asztalára. Carl, valamint segítõi, Assad és Rose gyorsan rájönnek arra, hogy a levelet egy bizonyos Poul Holt írta, akit öccsével együtt raboltak el tizenhárom évvel ezelõtt, ám az eltûnésüket annak idején nem jelentették. De élnek, élhetnek-e még, s ha igen, vajon hol?




TELEOBJEKTÍV
Nikolaj Lie Kaas filmjei: Férfiak és csirkék, Testvéred feleségét, Hogy szeretsz?, Idióták, Fácángyilkosok, Nyomtalanul, Második esély. Fares Fares filmjei: A kommuna, Fácángyilkosok, Nyomtalanul, Instant dohány, Zsernyákok, Vihar elõtti csend. Hans Petter Moland (rendezõ) munkái: Az eltûnés sorrendjében, Hajszál híján úriember, Gyönyörû ország, Eszméktõl vezetve, Abszolút nulla fok.

SZUBJEKTÍV
Nagyon jó jellem ábrázolásokkal találkozhatunk a filmben. Emiatt megdöbbentõ az egész. A színészi alakítások is jók, és végre más, mint a szokványos filmek ebben a témában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...