2016. szeptember 9., péntek

Florance – A tökéletlen hang (12)


Műfaj: vígjáték
Szereplők: Hugh Grant, Meryl Streep, Simon Helberg, Rebecca Ferguson, Josh O’Connor
Rendező: Stephen Frears
Forgatókönyv: Nicholas Martin
Zene: Alexandre Desplat
Producer: Alexandre Desplat
Gyártó: PATHÉ, Qwerty Films
Időtartam: 110 perc
Hazai forgalmazó: Freeman Film
Eredeti cím: Florence Foster Jenkins
Gyártási év: 2015

OBJEKTÍV
Florence Foster Jenkins, a gazdag és nagylelkû New York-i örökösnõ, kislánykora óta arról ábrándozik, hogy híres énekesnõ lesz belõle. Imádja az operát, õszintén lelkesedik a zenéért, és nagyon elszánt. Még egy olyan aprócska dolog sem tántoríthatja el céljától, mint hogy fülsiketítõen hamisan nyivákol, képtelen tisztán kiénekelni a hangokat, nem tudja pontosan tartani a ritmust, és eszméletlenül rossz a kiejtése, ami egy olasz áriánál nem elhanyagolható szempont. Férje és menedzsere, az arisztokratikus fellépésû angol színész, St. Clair Bayfield zártkörû koncerteket szervez, hogy imádott felesége csilloghasson a színpadon. A zeneimádó asszony pedig annyira felbátorodik a kezdeti sikereken, hogy egyszer csak bejelenti, nyilvános koncertet ad, méghozzá nem is akárhol: a híres-nevezetes Carnegie Hallban. A New York-i közönség annyira várja Florence különleges fellépését, hogy pillanatok alatt elkapkodják a jegyeket. Bayfieldnek és Florence rémült zongorakísérõjének, Cosmé Mc Moonnak minden rafinériájára szüksége lesz, hogy felkészítse a lelkes mûvésznõt: az elõadásnak talán nem lesz olyan kirobbanó fogadtatása, mint ahogy azt az eleven énekesnõ elképzeli. De Florence hisz abban, amit csinál, és semmilyen akadály nem állhat boldogsága útjába.




TELEOBJEKTÍV
Meryl Streep filmjei: A szüfrazsett, Mamma, mia!, Kramer kontra Kramer (Oscar-díj), Sophie választása (Oscar-díj), Lions for Lambs, Kiadatás, Kétely, Julie & Julia, A francia hadnagy szeretõje, Távol Afrikától, Zuhanás a szerelembe,Manhattan, A szív hídjai, Marvin szobája, A gyanú árnyéka, Életem értelme, A szív dallama, Az órák, Adaptáció, A mandzsúriai jelölt, Az utolsó adás, Este. Hugh Grant filmjeibõl: Zene és szöveg, Egy fiúról, Bridget Jones: Mindjárt megõrülök!, Igazából szerelem, Süti, nem süti, Bridget Jones naplója, Két hét múlva örökké. Stephen Frears rendezõ munkái: A királynõ, Philomena – Határtalan szeretet, Veszedelmes viszonyok.

SZUBJEKTÍV
Parádés szereposztás. Remek hangulatú film, ami a negyvenes évek hangulatát varázsolja a vászonra mind látványban, mind pedig zenei téren. Finom humorral tárul elénk egy zenei ikon élete. A film megtörtént eseményeket dolgoz fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...