2016. szeptember 27., kedd

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei (12)


Műfaj: kaland, fantasy
Szereplők: Eva Green, Samuel L.Jackson, Allison Janney, Asa Butterfly, Jane Goldman, Ransom Riggs
Rendező: Tim Burton
Gyártó: Chernin Entertainment, Bulletproof Cupid
Időtartam: 127 perc
Hazai forgalmazó: Intercom
Eredeti cím: Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children
Gyártási év: 2016

OBJEKTÍV
Jake imádott nagyapja nagyon szeretett füllenteni. Sokat emlegetett gyerekkori emlékei mind olyanok, mint a tündérmesék. A srác nem sokat örököl a nagypapája után: csak pár furcsa feljegyzést – amelyekrõl hamarosan kiderül, hogy nyomok, amiket követve Jake egy különleges világ felé indulhat el. Még az is lehetséges, hogy az öreg nem volt hazudós, és legõrültebbnek tûnõ történetei valóban megestek. Igazán létezik a Sziget, igazán lehet az idõn kívül élni, és mûködik Vándorsólyom kisasszony iskolája, ahova azokat fogadják be, akik kivételes képességeik miatt kívül rekednek az emberi társadalmon. Sajnos az sem volt kitaláció, hogy ez a világ nagy bajban van: és talán éppen Jake az, aki megmentheti. Ha elõször elhiszi, hogy mi a dolga…




TELEOBJEKTÍV
Eva Green filmjei: Az arany iránytû, Casino Rpyale, Mennyei királyság, A szerencse forgandó, Az élet mindig drága, Két test, egy lélek, Lolita, Végzet. Asa Butterfly filmjei: Leleményes Hugo, Nany McPhee, Farkasember, A csíkos pizsamás fiú. Tim Burton rendezõ)munkái: Nagy Hal, Sweeney Todd - A Fleet Street démoni borbélya, Majmok bolygója, Pee-Wee’s Big Adventure, Beetlejuice, Batman, Denevérember, Ollókezû Edward, Batnam visszatér, Ed Wood, Támad a Mars!, Az álmosvölgy legendája, Charile és a csokigyár, Halott menyasszony.

SZUBJEKTÍV
Látványosak a trükkök. Viszont sajnos a film túl hosszú, az eleje eléggé lassú, unalmas. Felnõtteknek túl gyerekes, gyerekeknek pedig túl sok az erõszak benne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...