2016. szeptember 27., kedd

Kiéhezettek (16)


Műfaj: horror, thriller, dráma
Szereplők: Gemma Arterton, Glenn Close, Peddy Considine, Anamaria Marinca
Rendező: Colm McCarthy
Gyártó: BFI Film Fund, Poison Chef
Időtartam: 111 perc
Hazai forgalmazó: Vertigo Media Kft.
Eredeti cím: The Girl With All the Gifts
Gyártási év: 2016

OBJEKTÍV
Valamikor a jövõben az emberiség nagy része egy gyorsan pusztító fertõzés áldozatává vált. A pusztítást okozó különleges gomba az emberi szervezetbe jutva átveszi az irányítást az idegrendszer fölött, s a fertõzöttek, azaz a kiéhezettek gyorsan elveszítik személyiségüket, emberi mivoltukat és egészséges emberek húsával táplálkoznak. A egészségesek védett városokban élnek, vagy guberálókká válnak, azaz veszélyes bandákhoz csapódva próbálják túlélni a kialakult helyzetet. Mindeközben egy jól védett katonai bázison különleges gyerekeket - köztük Melanie-t - tartanak gondosan elzárva egymástól és az õket vizsgáló tudósoktól. Õk is kiéhezettek, azonban megõrizték emberi tulajdonságaikat, sõt, kiemelkedõen magas intelligenciával rendelkeznek. A tudósok abban reménykednek, hogy segítségükkel - vagy inkább felhasználásukkal - sikerül megtalálniuk az ellenszert a pusztító vírus ellen.




TELEOBJEKTÍV
Colm McCarthy rendezõ munkái: A mélység (sorozat), Tudorok (sorozat), Murphy törvénye (sorozat), Outcast. Gemma Arterton filmjei: Spíler, A Quantum csendje, A titánok harca, Boszorkányvadászok. Paddy Considine filmjei: Amerika, Submarine, A hasonmás, Büszkeség és bányászélet, Vaskabátok.

SZUBJEKTÍV
Egy újabb, sokadik zombi-film. Ehhez a filmhez túl jók a szereplõk, nem sok lehetõséget kaptak tehetségük villantásához. A vizuális effektek látványosak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...