2016. szeptember 9., péntek

Sully - Csoda a Hudson folyón (12)


Műfaj: dráma, életrajzi
Szereplők: Tom Hanks, Anna Gunn, Aaron Eckhart, Sam Hungtington
Rendező: Clint Eastwood
Gyártó: BBC Films, FilmNation Entertainment
Időtartam: 96 perc
Hazai forgalmazó: Intercom
Eredeti cím: Sully
Gyártási év: 2016

OBJEKTÍV
A film igaz történetet dolgoz fel: Chesley "Sully" Sullenberger kapitány 2009. január 15-én New York fölött, egy madarakkal való ütközés után a Hudson folyóra tett le csodával határos módon egy utasszállító gépet, megmentve ezzel 155 ember életét. Az eset médiaszenzáció lett, ám a repülésügyi vizsgálat több szakmai hibára is rámutatott, ami miatt Sully kapitány végül nyugdíjba vonult.




TELEOBJEKTÍV
Clint Eastwood (rendezõ) munkái: Elcserélt életek, A dicsõség zászlaja, Titokzatos folyó, Nincs bocsánat (Oscar-díj: legjobb film, rendezõ, férfi mellékszereplõ és vágó), Véres munka, Ûrcowboyok, Államérdek, A szív hídjai, Az elefántvadász, Halálhágó, Fakó lovas, Tûzróka, Bronco Billy, Millió dolláros bébi. Tom Hanks filmjei: Oscar-díj: Philadelphia, Forrest Gump. Munkáiból: Da Vinci kód, Nyomul a banda, Legénybúcsú, Csobbanás, Életem a kabaré, Segítség, felnõttem!, Ryan közlegény megmentése, Halálsoron, Számkivetett, A kárhozat útja, Kapj el, ha tudsz, Terminál, Betörõ az albérlõm, Polar expressz, Egyik kopó, másik eb, Joe és a vulkán, Hiúságok máglyája, A szerelem hullámhosszán, Apollo 13, A szerelem hálójában.

SZUBJEKTÍV
A rendezõ most is garancia. Remek szereplõkkel, izgalmas történettel és megvalósítással rukkolt elõ ezúttal is. Persze nem hiányoznak a hazafias érzelmek sem. A látvány, a képi megvalósítás is emlékezetes marad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...