2016. szeptember 21., szerda

Idegpálya (16e)


Műfaj: thriller
Szereplők: Dave Franco, Emma Roberts, Juliette Lewis, Emily Meade, Miles Heizer
Rendező: Henry Joost, Ariel Schulman
Forgatókönyv: Jessica Sharzer
Zene: Rob Simonsen
Producer: Rob Simonsen
Gyártó: Lions Gate Films
Időtartam: 96 perc
Hazai forgalmazó: Freeman Film
Eredeti cím: Nerve
Gyártási év: 2016

OBJEKTÍV
Játékos vagy Nézõ vagy? A középiskolás Vee nem az a kimondottan bevállalós típus, megszokta, hogy inkább csendben, a háttérbõl figyeli az eseményeket. Egy nap azonban barátai unszolására benevez egy népszerû online közösségi játékra, az Idegpályára, ahol a Nézõk határozzák meg, milyen vakmerõ feladatokat kell teljesíteniük a Játékosoknak élõ, egyenes adásban. Vee a New York-i éjszakában összetalálkozik a titokzatos idegennel, Iannel, akirõl hamarosan kiderül, szintén az Idegpálya játékosa. A Nézõk egybõl felfigyelnek rájuk és irányításukkal már együtt kell végigcsinálniuk a vadabbnál vadabb feladatokat. A páros néhány óra leforgása alatt óriási népszerûségre tesz szert az internetes szurkolótábor körében. Ám ami ártalmatlan versengésnek indult, hamarosan adrenalintól túlfûtött hajszává alakul – a Nézõk egyre követelõzõbbekké, a feladatok egyre veszélyesebbekké válnak. Vee számára pedig már nemcsak a hírnév és a gyõzelemért járó pénz, hanem annál sokkal drágább dolog: az élete a tét.




TELEOBJEKTÍV
Henry Joost (rendezõ) munkái: Parajelenségek 3., 4., 3x3 (tévéfilm). Ariel Schulman (rendezõ) munkái: Parajelenségek 3., 4., 3x3 (tévéfilm). Dave Franco filmjei: Szemfényvesztõk 2., Rossz szomszédság, Jump Street 21 - A kopasz osztag, Jump Street 21 - A túlkoros osztag, Üzlet bármi áron. Emma Roberts filmjei: Kutyaszálló, Családi üzelmek, A hollywoodi rejtély, Wild Child, Nincs mese címû filmsorozat, Betépve.

SZUBJEKTÍV
A film ötlete nem ismeretlen, de hihetõ, fõleg a mai világban. Érdekes elgondolkodni, ki meddig menne el a feladatok során. Pörgõs film. A szinkron kicsit harsány lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...