2001. április 5., csütörtök

BETTY NÕVÉR


Szereplők: Morgan Freeman, Renée Zellweger, Chris Rock, Greg Kinnear, Aaron Eckhart, Crispin Glover és Pruitt Taylor Vince
Rendező: Neil LaBute
Vágó: Joel Plotch, Steven Weisberg
Zene: Rolfe Kent
Producer: Rolfe Kent
Diszlet: Charles Breen
Gyártó: Gramercy Pictures
Időtartam: 112 perc
Hazai forgalmazó: Kinowelt Hungary
Eredeti cím: Nurse Betty
Gyártási év: 2000

OBJEKTÍV
Betty, brutális férjével él együtt, aki autóügynök. A lány felszolgálóként dolgozik, és arról álmodik, hogy egyszer sikerül befejeznie a nõvérképzõt. Közben állandóan kedvenc sorozatát nézi. Akkor is, amikor férjét egy bizonytalan üzlet miatt megölik. Ettõl kezdve megváltozik élete. Elindul az ország másik végébe, hogy megkeresse örök szerelmét, a sorozatbeli Ravell doktort. Férje gyilkosai mindenütt nyomában vannak. Összekeveredik a valóság és a képzelet. Betty biztos benne, hogy kedvenc mûsora az igazi élet.




TELEOBJEKTÍV
Morgan Freeman (Charlie) eddig háromszor jelöltek Oscar-díjra. Emlékezetes alakításokat nyújtott mozifilmekben, televízióban és a színpadon. Filmjei: Miss Daisy sofõrje, "Brubaker", A ki szemtanú, "Harry and Son", "That Was Then, This Is Now", "Clean and Sober", Az 54.-dik hadtest, A tolvajok fejedelme, Nincs bocsánat, A remény rabjai, Vírus, Hetedik, Moll Flanders, A gyûjtõ, Amistad, Özönvíz, Deep Impact. Renée Zellweger (Betty) Jerry Maguire, a nagy hátraarc címû filmjében tûnt fel. Filmjei: "The Whole Wide World","A Price Above Rubies", Egy igaz ügy, Oltári võlegény, Én és én meg az Irén. A Betty Nõvérben nyújtott alakításáért megkapta a legjobb színésznõnek járó Arany Glóbusz díjat vígjáték kategóriában. Chris Rock (Wesley) Chris Rock generációjának egyik legerõteljesebb komikus színésze. Idáig három Emmy- és két Grammy-díjat nyert. Író és lemezei is jelennek meg. Filmjei: Beverly Hills-i zsaru 2.,New Jack City, "Panther", Halálos fegyver 4., Dr. Dolittle Neil LaBute (rendezõ) Elsõ filmje a Férfitársaságban elnyerte a Filmmakers Trophy nevû díjat az 1997-es Sundance Film Festival-on valamint a New York-i filmkritikusok köre által odaítélt, a legjobb elsõ filmesnek járó díjat. A Gyere csere címû második filmjét, 1998-ban mutatták be.

SZUBJEKTÍV
A poriománia, vándorlási hajlam az amnézia és a fizikai félelem kombinációja. A személyiség menekül addigi környezetébõl valami feltételezett új identitás felé. Ez a betegsége Betty nõvérnek is, ami azért alakult ki, mert sokkot kapott férje meggyilkolása miatt. A film egy fekete komédia, cselekményes, a színészi alakítások kitûnõek. Jó nézni Betty ártatlanságát, és a mindig tettekre kész fiatal bûnözõ "lelkesedését". Humoros, kellemes szórakozást nyújtó film.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...