2001. április 2., hétfő

Taxi 2


Szereplők: Samy Nacery, Frédéric Diefenthal, Marion Cotillard, Emma Sjöberg, Bernard Farcy
Rendező: Gérard Krawczyk
Zene: Al Khemya
Producer: Al Khemya
Gyártó: A Leeloo Productions
Időtartam: 82 perc
Hazai forgalmazó: Intercom
Eredeti cím: Taxi 2
Gyártási év: 2000

OBJEKTÍV
Danielt barátnõje be szeretné mutatni családjának. Ez nem kis feladat, hiszen a lány apja magas rangú katona, aki még most is mindenkitõl pontosságot és engedelmességet kíván. Persze Daniel, fontos taxis feladata miatt elkésik. Ráadásul, foglalkozását is titkolnia kell, miután véletlenül orvosként ismert a családban. A japán hadügyminiszter látogatásra érkezik Franciaországba, akit különleges védelmi rendszerekkel felszerelt Peugeot-jából Petrával, a rendõrlánnyal együtt elrabol négy rejtélyes kilétû nindzsa. A nyomozás vezetõje kénytelen igénybe venni Daniel vezetõi tudását és rendõri tapasztalatait.




TELEOBJEKTÍV
Samy Nacéry 1961-ben született Párizsban született, és a nyolcvanas évek végén kezdett filmezéssel foglalkozni. Színészi pályafutását rövidfilmekben való szerepekkel kezdte, és bár észak-afrikai származása miatt eleinte csupán fenntartásokkal alkalmazták. 1994-ben Luc Besson szerzõdtette elõször mozifilmben, a Leon, a profi-ban. 1998-ban megkapta a Taxi címû filmben Daniel, a Forma 1-es álmokat dédelgetõ taxisofõr szerepét. Frédéric Difenthal 15 évesen otthagyta az iskolát, hogy kitanulja a színészmesterséget. Miután számos televíziós és színházi szerepben mutatkozott be, 1998-ban megkapta a Taxi egyik fõszerepét, Emilien, a lelkes, de kétbalkezes rendõr figuráját. Láthattuk még a Hatodik címû krimiben. Emma Sjöberg (Petra) svéd fotómodell. Svédországban, Franciaországban és Spanyolországban él. A svéd televízió egyik show-mûsorának háziasszonya, és cikkeket ír az Elle magazin svéd kiadásába. Gérard Krawczyk (rendezõ) részt vett a Taxi és a Jeanne d'Arc forgatásán.

SZUBJEKTÍV
Bármilyen filmnek nehéz a folytatását úgy elkészíteni, hogy az is legalább olyan jó legyen, mint az elõzõ. Ez most sikerült. Látványos, szellemes akciófilm az autó szerelmeseinek. Az igazi rally versenyzõk mindent megtettek, hogy csodálni tudjuk vezetõi képességüket. Csak az összetört autók miatt szomorkodhatunk. Vigasztalásul annyi, hogy nem új autók voltak. A japán nyelv nem értésé kiváló nyelvi poénokat rejt, amit a film készítõi ki is használnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...