2001. április 1., vasárnap

HEGYLAKÓ 4: A JÁTSZMA VÉGE


Szereplők: Christopher Lambert, Adrian Paul, Bruce Payne, Sheila Gish
Rendező: Douglas Aarniokoski
Forgatókönyv: Joel Soisson
Zene: Stephen Graziano
Producer: Stephen Graziano
Gyártó: Dimension Film
Időtartam: 88 perc
Hazai forgalmazó: Mokép
Eredeti cím: HIGHLANDER - ENDGAME
Gyártási év: 2000

OBJEKTÍV
2000-et írunk, és mostanra Kell (Bruce Payne) vált a leglegyõzhetetlenebb halhatatlanná, önmagába gyûjtve 600, évszázadok során általa legyilkolt halhatatlan természetfeletti erejét. Kell minden áron meg akarja nyerni a játszmát és az egyetlen dolog, ami útjában áll, az Duncan és Connor MacLeod folyamatos jelenléte. Azonban amikor Connor és Duncan belekényszerül a harcba rá kell jönniük, hogy a szabályok megváltoztak, amint sorra szembe kerülnek a félelmetes bérgyilkosokkal, akik mindegyike halálos tudású harcmûvész és kardvívó. A túléléshez az egyik halhatatlannak végsõ áldozatot kell hoznia. Hisz végül is csak egy maradhat.




TELEOBJEKTÍV
Christopher Lambert (Connor MacLeod) Lambert 1980-ban került a nemzetközi figyelem középpontjába Hugh Hudson sikeres "Greystoke: Tarzan, a majmok királya" c. filmjének címszerepében. A film következtében a Párizsban tanult, amerikai diplomata fiú filmsztárrá vált. Lambert további filmjei: "Druids", "Operation Splitsville", "Resurrection", Beowolf", "Fortress 2", "M. Guns", "Hercule et Sherlock", "Mortal Kombat", "The Hunted", "Max et Jeremy", "Knight Moves", "To Kill A Priest", "The Sicilian" és "Subway". Adrian Paul (Duncan MacLeod) 1992-ben vált Paul a Hegylakó legenda részévé, amikor felvette a harci kardot, mint Duncan MacLeod és a hegylakó rajongók táborát milliókra növelte a világ televízió nézõinek bevonásával. Adrian Paul olasz anyától és brit apától született Londonban. Két nagy szenvedéllyel nõtt fel: Shakespeare és a foci. Egy fél-profi csapatban játszott is. Késõbb beutazta Európát, ahol modell volt, táncolt, jazzben és balettben jártas koreográfus lett. Azután különbözõ karate és kung-fu irányzatokat tanulmányozott, különösen a Choy il fut és a hung gar érdekelte, ami Duncan MacLeod szerepében felbecsülhetetlen értéknek bizonyult. Rendezõi tehetségét is megmutatta a Hegylakó sorozat negyedik szériájában. A legkedveltebb epizódok közül is sokat rendezett, köztük a 100. epizódot. Legutóbb olyan játékfilmekben szerepelt, mint a "Susan Terve", "Convergence" és Lancelot-ot alakította a "Merlin: A visszatérés"-ben. Bruce Payne (Kell) Bruce Payne számos filmszerepe közt sok fantasy-thriller és akció-kalandfilm szerepel. Legismertebb alakítása az aljas Charles Rane az "57-es utas"-ban. További filmjei: "Sweepers", "Warlock III: The End of Innocence" és "Howling VI: The Freaks". Angliában született és nevelkedett, brit színpadokon tanult. Az Atlanti Óceán mindkét oldalán játszik filmekben és televízióban egyaránt. Televíziós munkái: "Cleopatra", "Brittanic", "The Cisco Kid", "Full Eclipse". Doug Aarionokoski (rendezõ) Elsõ játékfilmje a Hegylakó 4. Aarniokoski a híres filmkészítõ, Robert Rodrigez pártfogoltja, így dolgozhatott Rodrigez olyan filmjeiben, mint az ALKONYATTÓL PIRKADATIG és a FACULTY, AZ INVÁZIUM. Számos filmen dolgozott, mint "second unit director" és "first assistant director" - például: "Texas Rangers", "Austin Powers". Aarniokoski számos marketing elõzetest is rendezett a Miramax / Dimension stúdióknak, aminek következtében a Dimension fõnökének, Bob Weinsteinnek a figyelmébe került, aki felismerte tehetségét és megadta neki a lehetõséget, hogy megrendezze ezt a filmet.

SZUBJEKTÍV
Addig jó, amíg egy filmbõl nem kezdenek el második, harmadik, negyedik részt készíteni. A Hegylakó esetében is az elsõ rész hangulata, ötletei szereztek milliónyi Highlander hívõt. A folytatásokban még néha felbukkantak új, az eredeti filmhez méltó elemek, azonban a negyedik, talán valóban utolsó részrõl még ez sem mondható el. Az unalmas és céltalan keleti harcok, robbanások, kardcsaták ugyanolyan megcsúfolásai a Hegylakónak, mint a már-már nevetséges párbeszédek. A sok speciális hatáshoz vélhetõen sok pénzt kellett szerezni, így nem csoda, ha egy háztetõn játszódó negyedórás párharc legemlékezetesebb eleme a mindvégig látható, hatalmas méretû JVC neon reklám. A film megnézése után csak egyet tehetünk, csak a szépre, az elsõ részre emlékezünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...