2001. április 7., szombat

TÚSZHARC


Szereplők: Meg Ryan, Russell Crowe, David Morse, David Caruso, Pamela Reed
Rendező: Taylor Hackford
Forgatókönyv: Tony Gilrov
Vágó: John Smith, Sheldon Kahn
Zene: Danny Elfman
Producer: Danny Elfman
Gyártó: Warner Bros
Időtartam: 135 perc
Hazai forgalmazó: Intercom
Eredeti cím: Proof Of Life
Gyártási év: 2000

OBJEKTÍV
A gerillák elrabolják egy olajvállalat alkalmazottját. Azt remélik, hogy könnyen megszerezhetik a váltságdíjat. A biztosítás azonban nem fizet emberrablás esetén, így a pénzt a családnak kell megszerezni. A munkaadó a közvetítést sem vállalja. A mérnök felesége egy szakembert alkalmaz, hogy visszakapja férjét. Megkezdõdnek a tárgyalások, alkudozások. Ezek nem vezetnek eredményre, a túszt ki kell szabadítani.




TELEOBJEKTÍV
Meg Ryan (Alice Bowman) filmjei: Nõi vonalak, A szerelem hálójában, Szóbeszéd, Angyalok városa, Meglesni és megszeretni, A bátrak igazsága, A szerelem hullámhosszán, Harry és Sally, Francia csók, I.Q. - A szerelem relatív, Ha a férfi igazán szeret, Vérbeli hajsza, Bûntény a támaszponton, Joe és a vulkán, The Doors, Elõjáték egy csókhoz, Hús és vér, Változások kora, Top Gun. Russell Crowe (Terry Thorne) munkái: A bennfentes, Gladiátor, Szigorúan bizalmas, Majd ha fagy, Sid 6.7 - A tökéletes gyilkos. Mindörökké menthetetlen, Szakíts, ha bírsz, Különös varázslat, "The Sum of Us", "For the Moment", Limbóláz. Az új-zélandi származású Crowe Ausztráliában nõtt fel. Amerikában, az 1995-ben készült Gyorsabb a halálnál címû westernnel debütált Taylor Hackford (Rendezõ/Producer) karrierje a Los Angeles-i televíziónál indult. 1979-ben készített, drámai erejû alkotása, a "Teenage Father" elnyerte a legjobb rövidfilmért járó Oscart. Elsõ nagyjátékfilmje az 1980-ban bemutatott "The Idolmaker" volt. Ezt követte az 1982-ben készült, óriási üzleti és közönségsikert aratott Garni-zóna Richard Gere és Debra Winger fõszereplésével. A filmet 5 kategóriában jelölték Oscar-díjra, melybõl kettõt meg is kapott. Munkái: Esélylesõk,Halálbalett, Szép volt, fiú. Hackford alapította meg a New Visions Picturest. Hackford, aki 1968-tól 1969-ig, mint önkéntes szolgált a Békehadtest kötelékében Dél-Amerikában rajong a latin-amerikai kultúráért. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Ritchie Valens életét feldolgozó "La Bamba" címû alkotás. Filmjei: A vér kötelez, Az ördög ügyvédje.

SZUBJEKTÍV
A film izgalmasan indul. Késõbb azonban hiába várunk hasonló élményeket, azok elmaradnak. Meg Ryan aggódása nem igazi, hiszen õ is tudja, szíve mélyén nem szeretné annyira az akció sikerét. Crow is egyre kevésbé lelkesen küzd az igaz ügyért. Az egyetlen, amit igazán érzékelhetünk, a fogva tartás igazán hosszú ideje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...