2016. március 15., kedd

A ZARÁNDOK Paolo Coelho legjobb története (16)


Műfaj: Színes, szinkronizált brazil, spanyol zenés, életrajzi film.
Szereplők: Júlio Andrade, Ravel Andrade, Fabiana Gugli, Fabíula Nascimento, Enrique Díaz, Paz Vega
Rendező: Daniel Augusto
Forgatókönyv: Carolina Kotscho
Gyártó: Babel Films S.L., Dama Filmes
Időtartam: 112 perc
Hazai forgalmazó: Anjou Lafayette
Eredeti cím: The Pilgrim – Paulo Coelho’s Best Story/Não Pare na Pista: A Melhor História de Paulo Coelho
Gyártási év: 2014

OBJEKTÍV
A már híres író a jelenben egy a számára szervezett ünnepségre utazik. Eltéved és pontosan a korábbi zarándoklata helyszínén találja magát, ahol mintegy metaforikus idõutazás által újraéli a múltat, a saját történetét. Ahogyan a könyvében írja: „E zarándoklat nemcsak térbeli, hanem idõbeli utazás is.” A brazil származású író serdülõkora óta naplót vezet, hangfelvételeket készít élményeirõl, gondolatairól, ami az évek során tetemes anyaggá gyarapodott. Coelho volt hippi, újságíró, rock sztár, színész, drámaíró, színházigazgató és televíziós programok rendezõje is. Majd ez a forgószélszerû életmód véget ért az El Camino-n, a Santiago de Compostela-ba vezetõ zarándoklattal. Késõbb errõl az élményérõl számolt be A zarándoklat címû, 1987-ben megjelent elsõ könyvében.




TELEOBJEKTÍV
Júlio Andrade filmjei: Éden, Maresia, Hotel Atlantico. Daniel Augusto rendezõ munkái: Fordlandia (dokumentumfilm), MApas Urbanos 2., Desprogramado.

SZUBJEKTÍV
Érdekes idõutazás. A film remekül visszaadja a megidézett korszakok hangulatát. emellett érdekes kicsit többet megtudni korunk egyik legsikeresebb, legnépszerûbb írójáról, munkáiról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...