2016. március 9., szerda

Csokoládé (12E)


Műfaj: színes, francia film
Szereplők: Omar Sy, James Thiérrée
Rendező: Roschdy Zem
Forgatókönyv: Cyril Gely
Zene: Gabriel Yared
Producer: Gabriel Yared
Gyártó: Gaumont
Időtartam: 110 perc
Hazai forgalmazó: Mozinet
Eredeti cím: Chocolat
Gyártási év: 0

OBJEKTÍV
XIX-XX. század fordulója. Franciaországban ekkor a cirkusz a virágkorát érte. A kubai Rafael Padilla az elsõ színes bõrû volt, aki színpadra lépett, Csokoládé mûvésznéven: barátjával Footit-vel a vándorcirkuszosok teljes ismeretlenségébõl törtek a csúcsra. Mûsorszámuk hatalmas népszerûségre tett szert, bejárták vele az országot, mígnem Párizsban igazi szupersztárrá váltak. A hirtelen jött vagyon és hírnév azonban megmérgezte kettejük barátságát, a szerencsejáték és a nõk rabjává váló Csokoládé pedig önálló karrierre vágyott. Csokoládé korának szimbolikus személye volt, aki megihlette a világhírû festõt, Toulouse Lautrec-et és feltûnt az elsõ filmkészítõkként számon tartott Lumiére testvérek elsõ alkotásaiban is.




TELEOBJEKTÍV
Omar Sy filmjei: Életrevalók, Arthur: Maltazár bosszúja, Ketten egyedül Párizsban, A cucc, Micmacs - (N)Agyban megy a kavarás. James Thiérrée filmjei: Tökéletlen páros, Elszállt szerelem, Vatel, A púpos, Prospero könyvei. Roschdy Zem rendezõ munkái: Bodybuilder, Szerelemgyerek.

SZUBJEKTÍV
A film erõssége a színészi alakítások. Érdekes az emberi kapcsolatok ábrázolása, a környezet, a képi megvalósítás jól visszaadta a kor hangulatát. A film több oldalról is körbejárja a témát, ami miatt kicsit elvész az izgalom, a feszültség. Hosszú lett a film.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...