2016. március 23., szerda

Zero (16)


Műfaj: magyar – cseh – német szatirikus film
Szereplők: Kovács Krisztián, Martina Krátká, Udo Kier, Tóth Orsi, Nemes Jeles László, Szirtes András, Lénárt István Lavro Ferenc, Mohamed Maiga és Dicko Jibrilla
Rendező: Nemes Gyula
Forgatókönyv: Beregi Tamás, Nemes Gyula
Vágó: Politzer Péter
Zene: Márkos Albert, Kopir Rozsywal Bestar, Antonio Vivaldi, Dicko Boubacar, Dicko Issiaka
Producer: Márkos Albert, Kopir Rozsywal Bestar, Antonio Vivaldi, Dicko Boubacar, Dicko Issiaka
Gyártó: Katapult Film, Playtime
Időtartam: 83 perc
Hazai forgalmazó: ADS Service Kft.
Eredeti cím:
Gyártási év: 2015

OBJEKTÍV
„Kihaltak a méheim. Nem lesz, aki a növényeket beporozza. Egy év múlva kihalnak a növények. Nem lesz mit enni az állatoknak. Két év múlva kihalnak az állatok. Nem lesz mit enni az embereknek. Három év múlva kihal az emberiség. Mentsük meg a méheket! Bosszút állunk a méhek gyilkosain!” Egy anarchista méhész terrortámadást indít a rendszer ellen, hogy megmentse a méheket. Egy méhecske berepül egy mézgyárba. A mézgyár igazgatója kimenekül az erdõbe és méhész lesz. Beleszeret egy mobiltársaság igazgatójának lányába. A méhei kihalnak egy közeli mobiltorony miatt. A szerelmesek gerillaakciókat hajtanak végre a méhek megmentésére. Megszüntetik az áramot, a fûtést, a benzint, a mobiltelefont és az internetet. Húskampón végzik ki az ország vezetõit, legyilkolják a plázák vásárlóit. A harc nemzetközi forradalomba csap át. A bonyodalmak csak most kezdõdnek igazán.




TELEOBJEKTÍV
Kovács Krisztián filmjei: Egyetleneim, Riport, A nagy füzet, Antigoné. Udo Kiert filmjei: Penge, Ace Ventura, Armageddon,Otthonom, Idaho, A nimfomániás, Melankólia, Magyar rapszódia, Allegro barbaro, Bódy Gábor - Katonák, Krétakör Psyché, Nárcisz. Nemes Gyula rendezõ munkái: Egyetleneim, Letûnt világ.

SZUBJEKTÍV
Fanyar humorú, provokatív alkotás. Sok minden keveredik a filmben és a nézõkben is. Lázadás a mai kor, szemlélet ellen. Egyedi megjelenítés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...