2016. március 9., szerda

Keresztapa (1972)


Szereplők: Marlon Brando, Al Pacino, James Caan, Robert Duvall, Diane Ceaton
Rendező: Francis Ford Copppola
Időtartam: 175 perc
Eredeti cím: The Godfather
Gyártási év: 1972

OBJEKTÍV
A film egy olasz gengsztercsalád életét, módszereit mutatja be. Francis Ford Coppola három Oscar-díjjal jutalmazott kultuszfilmjét március 10-tõl vetítik hazai filmszínházak, digitálisan felújítva, eredeti nyelven, magyar felirattal. Budapesten a Corvin Moziban és az Uránia Nemzeti Filmszínházban lesz mûsoron, emellett országszerte számos további helyszínen, a megyeszékhelyek többségén vetítik. A vetítési helyszínek teljes listája a film Facebook-oldalán, a https://www.facebook.com/KeresztapaMozi címen olvasható.




TELEOBJEKTÍV
Francis Ford Copppola rendezõ munkáiból: Az esõcsináló, Gengszterek klubja, A kívülállók, Jack, Drakula, Apokalipszis most, Magánbeszélgetés. Marlon Btando filmjeibõl: A szajré, Kolumbusz, a felfedezõ, Dr. Moreau szigete, Az újonc, Apokalipszis most, Az utolsó tangó Párizsban, Lázadás a Bountyn, Szajonara, Az oroszlánkölykök, Rakparton, Víva Zapata!, A vágy villamosa. Al Pacino filmjeibõl: Danny Collins, Született gengszterek, Oceans Thirteen - A játszma folytatódik, A velencei kalmár, Jack és Jill, Pénz beszél.

SZUBJEKTÍV
Fantasztikus szereposztás, kiváló rendezés. Hangulatos és megdöbbentõ, ugyanakkor lebilincselõen izgalmas és érdekes film.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...