2016. március 23., szerda

Hétköznapi titkaink (16)


Szereplők: Jesse Eisenberg, Gabriel Byrne, Isabelle Huppert, Amy Ryan
Rendező: Joachim Trier
Gyártó: Animal Kingdom, Motlys
Időtartam: 107 perc
Hazai forgalmazó: Vertigo Media Kft.
Eredeti cím: Louder Than Bombs
Gyártási év: 2015

OBJEKTÍV
Három évvel a neves háborús fotóriporter halála után egy kiállítás szervezése újra összehozza az elhunyt anya családját. Az apa azóta egyedül neveli kisebbik fiát, aki mind jobban eltávolodik tõle. Nagyobbik fia várandós feleségével él együtt, és hosszú idõ után tér vissza ismét a szülõi házba. A fotók válogatása közben régi sebek szakadnak fel, s váratlan titkok kerülnek napvilágra. Kiderül, mindhárom családtag beleragadt az életébe, mindegyiküknek van rejtegetni valója, egyikük sem ismeri igazán a másikat, sõt, még az anya élete is tartogat meglepetéseket. Az emlékezés során elérkezik a hétköznapi titkok kitárgyalásának ideje.




TELEOBJEKTÍV
Joachim Trier rendezõ munkái: Szerzõk, Oslo, augusztus után. Jesse Eisenberg filmjei: Social Network – A közösségi háló, Szemfényvesztõk 1-2, A hasonmás. Gabriel Byrne filmjei: Közönséges bûnözõk, A halál keresztútján.

SZUBJEKTÍV
Ugyanaz a történet több szemszögbõl, a családtagok elmondásában, saját érzelmeikkel telítve. Minden mögött titok lappang, amit egymástól és saját maguk is elõl el szeretnének rejteni. Nem könnyû film.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...