2016. március 30., szerda

Emlékek õrzõi


Műfaj: szinkronizált francia film
Szereplők: Ariane Ascaride, Ahmed Dramé, Noémie Merlant
Rendező: Marie-Castille Mention-Schaar
Gyártó: Loma Nasha, Vendredi Film
Időtartam: 105 perc
Hazai forgalmazó: MTVA
Eredeti cím: Les héritiers
Gyártási év: 2014

OBJEKTÍV
A film valós eseményeket dolgoz fel. Párizs. Egy középiskolai történelemtanár nemcsak tanítani akarja, hanem az életre is nevelni szeretné diákjait. Különbözõ vallási és felekezetû diákjait benevezi egy középiskolai versenyre, amelynek témája: Gyerekek és tinédzserek a náci koncentrációs táborokban. A dolgozat megírásán keresztül próbálja felébreszteni a gyerekek érdeklõdését és tenni akarását egymás és környezetük iránt. Próbálkozása sikeres, a gyerekek elkezdenek hinni magukban, kinyílnak egymás felé, elmosódnak a vallási és etnikai korlátok közöttük és, noha mindez hétköznapi problémáikra nem feltétlenül hoz megoldást, de megtanulnak együtt dolgozni a közös sikerért és az élethez való hozzáállásuk is alapjaiban változik meg.




TELEOBJEKTÍV
Ariane Ascaride filmjei: Nathalie második élete, Kilimandzsaró hava, A szerelem mûvészete. Költözködõ szerelem. Marie-Castille Mention-Schaar rendezõ munkái: Bowling.

SZUBJEKTÍV
A film témája ma különösen idõszerû. A különbözõ vallások békés egymás melletti megléte sok helyen problémát jelent. Viszont sok helyen vannak remek tanárok, akikrõl nem készül film. A film egy lehetséges megoldást kínál, miként lehet egymásra figyelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...