2001. január 18., csütörtök

Ég velünk!


Szereplők: Ben Stiller, Edward Norton, Jenna Elfman
Rendező: Edward Norton
Forgatókönyv: Stuart Blumberg
Vágó: Malcolm Campbell
Zene: Elmer Bernstein
Producer: Elmer Bernstein
Gyártó: Touchstone Pictures, Spyglass Entertainment
Időtartam: 127 perc
Hazai forgalmazó: Intercom
Eredeti cím: Keeping the Faith
Gyártási év: 2000

OBJEKTÍV
Jake, Brian és Anna gyerekkoruk óta barátok. Sajnos, Anna családjával másik városba költözik. A két fiú azonban továbbra is elválaszthatatlan. Az sem zavarja õket, hogy más vallásúak. Megpróbálják megérteni és megtanulni a másik gondolkodását, szertartásaik lényegét. Már felnõttek, amikor visszatér Anna, aki sikeres üzletasszony lett. Felkeresi régi barátait, akik viszont papok lettek. A szerelmi háromszög érthetõen sok bonyodalmat okoz.




TELEOBJEKTÍV
Ben Stiller (Jake Schram) színész, rendezõ, író. Filmjei: "Mystery Men", Keresd a nõt, A magány nyomozó (Zero Effect), Steven Spielberg világháborús filmeposza A nap birodalma (Empire of the Sun), Szomszédok és szeretõk (Your Friends and Neightbours). A rendezõ Stiller munkái a Kábelbarát, Nyakunkon az élet (Reality Bites), melyben maga is szerepelt. Edward Norton (Brian Finn/rendezõ/producer) debütálása, a Legbelsõ félelem (Primal Fear), melyben Richard Gere partnereként láthattuk. Ezután Woody Allen A varázsige: I Love You címû filmje következett, majd Milos Forman Larry Flynt - A provokátor. E három filmben nyújtott alakításáért a National Board of Review, a Los Angeles-i filmkritikusok, a bostoni filmkritikusok és a texasi filmkritikusok a legjobb mellékszereplõnek járó díjjal jutalmazták. Filmjei még: Pókerarcok (Rounders), Amerikai história X, Harcosok klubja. Jenna Elfman munkái: EdTV, Alibi törzs, Otthon, véres otthon.

SZUBJEKTÍV
Remek vígjáték, nagyszerû szereplõk. Régen nevettem ennyit és ilyen szívbõl jövõt. Érdekes megismerni a különbözõ vallások elvárásait és tiltásait. A filmbõl több dolog is kiderül. A szabályokat nem is olyan egyszerû betartani, a magabiztosnak tûnõ emberek is lehetnek belül gyengék és egy kapcsolatban mindkét félnek engednie kell. A sok hasra-esõs és trágár vígjáték között igazi remekmû.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...