2001. január 24., szerda

TITAN - IDÕSZÁMÍTÁSUNK UTÁN


Rendező: Don Bluth, Gary Goldman
Zene: Graeme Revell
Producer: Graeme Revell
Gyártó: Twentieth Century Fox
Időtartam: 0 perc
Hazai forgalmazó: Intercom
Eredeti cím: Titan A.E.
Gyártási év: 2000

OBJEKTÍV
3028. A Drej faj, amely nagyon fejlett és kegyetlen, megtámadta és elpusztította a Földet. Az emberek azonban még idõben el tudtak menekülni. Ûrbázisokon, idegen fajok világain élnek. Közöttük van Cale is, annak a tudósnak a fia, aki megtervezte és megmentette a Titan nevû ûrhajót. Ezen az összes faj génje megtalálható, amik segítségével a Föld újra éleszthetõ. A meneküléskor apja fiára bízta gyûrûjét, ami nem csupán emlék, hanem az eljövendõ új világ záloga is. Vajon kinek sikerül elõször megtalálnia a Titant, örülhetnek-e valaha a Föld csodáinak a menekültek. A küldetés veszélyes és izgalmas, de a fiú örömmel csatlakozik a reménytelennek tûnõ vállalkozáshoz.




TELEOBJEKTÍV
Don Bluth (rendezõ, producer) az animációs mûfaj egyik leghíresebb egyénisége. Több különbözõ feladatot is vállal: megtervezi a figurákat, "storyboard"-ot rajzol, és dalokat is szerez. Gyakran maga írja vagy tökéletesíti filmjeinek forgatókönyvét. Pályafutása kezdetén a Walt Disney Studiosnak dolgozott, 1955-56-ban a Csipkerózsika munkáiban vett részt rajzolóként. 1971 és 1979 között számos sikeres film elkészítésében vett részt: Robin Hood, Winnie the Pooh and Tigger, Too. 1979 szeptemberében megvált a Disneytõl és saját független produkciós céget alapított. Don Bluth azóta számos animációs filmet és lézerlemezes videojátékot készített. Néhány ezek közül: A Nimh titka, "Dragon's Lair" (videojáték, "Space Ace" (videojáték), Egérmese, Õslények országa, Minden kutya a mennybe megy, "Dragon's Lair II (videojáték), Hüvelyk Panna. Bluth és Gary Goldman az Anastasia címû játékfilmmel debütáltak 1997-ben a Fox Animation Studios producer-rendezõiként. Gary Goldman (rendezõ, producer) pályafutása 1972-ben kezdõdött, mikor leszerzõdött a Walt Disney Studioshoz. Elsõ filmje, A Nimh titka, mint legjobb animációs film elnyerte a Science Fiction, Fantasy and Horror Film Academy Saturn-díját. Következõ produkciója, az Egérmese a korszak legnagyobb bevételt hozó animációs alkotása volt.

SZUBJEKTÍV
Látványos, mozgalmas rajzfilm, gyönyörû színekkel. A történet izgalmas. A figurák ötletesek, az ûrbázisok aprólékosan kidolgozottak. Nem hiányzik az okos, és persze csinos hõsnõ sem, aki nélkül az ûrhajó irányíthatatlan lenne. Nekem a nevekkel egy kis gondom volt, de a gyerekek sokkal fogékonyabbak az idegen megnevezésekkel szemben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...