2001. január 17., szerda

SZÍVEDBE ZÁRVA


Szereplők: David Duchovny, Minnie Driver, Robert Loggia, Bonnie Hunt, Alan Grier, Oely Richardson
Rendező: Bonnie Hunt
Forgatókönyv: Bonnie Hunt, Don Lake
Vágó: Garth Craven
Zene: Nicholas Pike
Producer: Nicholas Pike
Gyártó: Metro-Goldwyn-Mayer Pictures
Időtartam: 115 perc
Hazai forgalmazó: UIP Duna Film
Eredeti cím: RETURN TO ME
Gyártási év: 2000

OBJEKTÍV
Lehet-e második igazi szerelem is? Egy megözvegyült építész mindent elkövet, hogy balesetben elhunyt felesége munkáját folytassa, hogy létrehozza az állatkert új gorillaházát. A barátok pedig mindent megtesznek azért, hogy társat találjanak számára. Az ír pincérnõ öröklött szívbetegsége miatt hosszú ideje várt már szívátültetésre. A mûtét után új életét kezdi, tele kételyekkel és reményekkel. Kettõjük találkozásuk véletlen. De már akkor sejtik, hogy nem egyszeri alkalomra szól. Ki mit vár egy új lehetõségtõl, errõl szól a film humorral és fájdalommal.




TELEOBJEKTÍV
David Duchovny (Bob Rueland) az X-akták fõszereplõjeként, Fox Mulder FBI-ügynök szerepében vált világhírûvé, alakításáért 1997-ben Golden Globe-díjat kapott. További filmjei: Istent játszva, Kalifornia, Chaplin, Beethoven, The Rapture, Julia Has Two Lovers. Minnie Driver (Grace Briggs) legutóbb a Good Will Huntingban tûnt fel a vásznon, elõtte a Vízözönben és a Sleepers - Pokoli lecke címû filmben láthattuk. Filmjei még: Otthon, véres otthon, Baráti kör, Aranyszem - Goldeneye címû James Bond-film, An Ideal Husband, The Governes, That Sunday, Zebra Man, God on the Rocks. Carrol O'Connor (Marty O'Reilly) leghíresebb szerepe Archie Bunker, az önfejû munkásember volt az All in the Family, majd az Archie Bunker's Place címû tévésorozatokban, amelyek együtt 13 éven keresztül folytatódott. Filmjei például: Kelly hõsei, Cleopatra, A játéknak vége, A hõsök magányosak, Hawaii, Marlowe, The Devil's Brigade, Warning Shot. Robert Loggia (Angelo Pardipillo) több, mint 60 filmszereppel a háta mögött ma is megállás nélkül dolgozik. New Yorkban született, a Missouri Egyetemen hallgatott újságírást, majd két évet szolgált a koreai háborúban. 1955-ben debütált a filmvásznon a Somebody Up There Likes Me-ben. Leghíresebb filmjei: A sebhelyesarcú, A Prizzik becsülete, Gladiátor, Rosszlányok, Útvesztõben, A hó hatalma, A szentfazék, A függetlenség napja, Túl a csúcson, Fekete mágia, Kicsorbult tõr, The Greatest Story Ever Told, A Rózsaszín Párduc bosszúja. Bonnie Hunt (rendezõ/színész/ forgatókönyvíró) rendezõi bemutatkozása a Szívedbe zárva, amelyet Don Lake-kel, régi írótársával együtt írt. Hunt Chicago egyik munkásnegyedében nõtt fel, dolgozni ápolónõként kezdett a Northwestern University Hospitalban. Ezzel egy idõben a színjátszással is megpróbálkozott a Second City-társulatban. Elsõ filmszerepét Barry Levinson Esõemberében alakította, õ volt a fogpiszkálókat elejtõ pincérnõ. További filmjei: Halálsoron, Zuhanás, Dave, Only You, Beethoven, Jumanji, Jerry Maguire - A nagy hátraarc. A CBS csatornán The Bonnie Hunt Show címmel saját mûsora volt, amelynek fõszereplõje, írója és producere volt.

SZUBJEKTÍV
Romantikus vígjáték, igaz közben néha sírni kell. A mozi után boldogok lehetünk, hogy van kit szeretnünk. Örülhetünk barátainknak, családunknak. A szereposztás nagyszerû. David Duchovney remek választás volt. Végre más, emberi oldalról is megismerhettük. A mellékszereplõket is jól választották, ami elsõsorban a rendezõ érdeme. Durvaság és fölösleges szex jelenetek nélkül is lehet izgalmas szerelmes filmet készíteni, amely még a váratlan meglepetéseket is tartogat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...