2001. január 16., kedd

Mission: Impossible 2


Szereplők: Tom Cruise, Dougray Scott, Thandie Newton, Ving Rhames, Richard Roxbourgh, Brendan Gleeson
Rendező: John Woo
Forgatókönyv: Robert Towne
Gyártó: Paramount Pictures, Crusie/Wagner Production
Időtartam: 120 perc
Hazai forgalmazó: UIP Duna Film
Eredeti cím: Mission: Impossible 2
Gyártási év: 2000

OBJEKTÍV
Ethan Hunt ügynök feladata, hogy megakadályozza, egy kutatóintézetben génmanipulációval létrehozott vírus és ellenszerének üzleti forgalmazását. Nyilvánvaló, hogy egy esetleges járvány kitörésekor a megfelelõ gyógyszer fantasztikus üzletet jelenthet. Ezt a tolvajok is tudják, így megkezdõdhet a harc az ellenanyagért. Hunt segítõtársa egy csinos tolvajnõ, aki ellenfele szívét sem hagyta hidegen. A két férfinak nemcsak az akció sikeréért, hanem közös választottjukért is meg kell egymással küzdeniük.




TELEOBJEKTÍV
Tom Cruise (Ethan Hunt) Mission: Impossible (Brian DePalma rendezése), Without Limits, a Magnóliá-ban (Paul Thomas Anderson rendezte) nyújtott szerepéért Arany Glóbusz díjat és SAG jelölést kapott, valamint elnyerte a Chicagói Filmkritikusok Díját és harmadik Oscar-jelölését. További filmjei: Tágra zárt szemek ( Stanley Kubrick rendezte), Taps, Risky Business, Top Gun , A pénz színe, Esõember, Túl az Óperencián, Született július negyedikén, Egy becsületbeli ügy, Jerry Maguire, Endless Love, The Outsiders, Losin'It, All the Right Moves, Legenda, Cocktail, Mint a villám, A cég és az Interjú a vámpírral. Dougray Scott (Sean Ambrose) filmjei: Örökkön-örökké, The Proposal, This Year's Love , Two Girls, Deep Impact, Regeneration, Az ikrek visszavágnak, Love in Paris, Princess Caraboo. Thandie Newtont (Nyah Hall) nemrégiben Bernardo Bertolucci Besiegedjében láthattuk, valamint a Jonathan Demme-féle Beloved címszerepében. További filmjei: Interjú a vámpírral, Flirting, Öt lövés a testbe, egy a fejbe, Loaded, Jefferson Párizsban, August King utazása, The Leading Man és Az utolsó belövés. Ving Rhames (Luther Stickell) legutóbb A holtak útjában, illetve a Brilliáns csapdában láthattuk. Filmjei még: Don King: Only in Americája, Rosewood, Dangerous Ground, Con Air, Pulp Fiction, Mission: Impossible, Dave, The Saint of Fort Washinton, Jákob lajtorjája, Drop Squad, Homicide: Blood In… Blood Out, The Long Walk Home, Intruderek támadása, Patty Hearst, és a Megérint a halál. John Woo (rendezõ) elõkelõ filmes pályafutása Hong Kongban vette kezdetét, ahol is több, mint két évtizedet eltöltött egy virágzó filmiparban és mintegy harminc filmet rendezett. Az 1980-as évek közepéig elsõsorban mint vígjátékszakértõ volt ismert, amikor aztán megalkotott egy sor ihletett romantikus és erõszakos gengszter drámát, melyekkel bevételi rekordokat döntött. Filmjei többek között a The Young Dragon, The Dragon Tamers és a The Hand of Death, Princess Chang Ping (operafilm), Money Crazy, From Riches to Ragst, Better Tomorrow, The Killer, Hard Boiled, Bullet in the Head, Once a Thief, Better Tomorrow II, Tökéletes célpont, Rés a pajzson, Ál/Arc.

SZUBJEKTÍV
Izgalmas, látványos film, sokszor lehetetlennek és néhol ismerõsnek tûnõ trükkökkel, remek zenével. A romantikus jelenetek helyett szívesebben láttam volna akciót. A forgatási helyszínek gyönyörûek. A plusz pontot Tom Cruise érdemli, aki nemcsak helyes, de meglehetõsen ügyes is, hiszen a jelenetek többségét kaszkadõr nélkül forgatta. Fontos, hogy ne tévesszük el, ki-kicsoda. Ez sokat segíthet a történet megértésében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...