2001. január 13., szombat

TIGRIS SZÍNRE LÉP


Rendező: Jun Falkenstein
Forgatókönyv: Jun Falkenstein
Zene: Harry Gregson Williams
Producer: Harry Gregson Williams
Gyártó: Walt Disney Pictures
Időtartam: 77 perc
Hazai forgalmazó: Intercom
Eredeti cím: Tigger Movie
Gyártási év: 2000

OBJEKTÍV
Tigris, mint tudjuk, nem szereti a mézet, viszont nagyon szeret ugrálni. Ennek azonban a Százholdas Pagonyban nem igen örülnek. Az erdõ lakói egyetértenek abban, hogy egy másik tigrisnek is ugyanolyan öröm lehet ugrálni, mint barátjuknak. Ezért kézenfekvõ a megoldás. Tigrisnek azt javasolják, keresse meg családfáját, a többi tigrist. Fõhõsünk el is indul, hogy megtalálja a legnagyobb csíkos fát a Pagonyban, mert az lehet családja lakóhelye. Útja azonban sikertelen. A többiek nem bírják szomorúságát nézni, ezért levelet küldenek Tigris rokonaként. Persze nagy az öröm, a készülõdés, hiszen hamarosan vendégek érkeznek. Igaz, nem a rokonok, hanem az álruhába öltözött barátok. Sajnos, ez hamarosan kiderül, és még nagyobb a csalódás. Tigris világgá indul, de útközben veszélybe kerül, ahonnan barátai mentik ki. Tigris rájön, hogy kik is tartoznak igazi családjához.




TELEOBJEKTÍV
Richard M. és Robert B. Sherman szerezték a dalokat. A fantasztikus képességû zeneszerzõ testvérpár korábban olyan Disney-filmek betétdalait komponálta, mint például A dzsungel könyve vagy az 1964-es klasszikus, a Mary Poppins, a Macskarisztokraták, Micimackó kalandjai, Anyád-apád ide jöjjön!, Snoopy, gyere haza, Beverly Hills-i zsaru 3. Több Broadway-musicalt szereztek: "Over Here! (1974), "Victory Canteen" (1971), "Busker Alley" (1995). A Sherman testvérek nevéhez több filmnek nem csupán a zenéje, hanem a forgatókönyve is fûzõdik: Tom Sawyer (a film zenéje elsõ díjat nyert a Moszkvai Filmfesztiválon), Huckleberry Finn, valamint a "The Magic of Lassie", amelynek egyik betétdaláért kilencedik Oscar-jelölésüket kapták. Legutóbbi munkáik közt megemlíthetjük, hogy õk írják a dalokat a világ mind a négy Disney-vidámparkja számára. Díjaik: két Oscar-díj, két Grammy-díj, 23 arany-, illetve platinalemez, és a Disney Legends cím, amit a testvérpár igen büszkén visel. Jun Falkenstein (rendezõ) : ez az elsõ önálló, egész estés filmje. Közremûködött a Pocahontas 2 - Vár egy új világ elkészítésében.

SZUBJEKTÍV
Végre egy olyan film, amit kicsik és nagyok is megnézhetnek. Igazi családi program. A rajzok már ismertek és persze még így is nagyon aranyosak, az animáció remek, a szöveg humoros. A történet néha szomorú, még a kisebbek is megérzik Tigris igazi gondját, mit jelenthet egy igazi család hiánya, milyen sokat segíthet a szeretet. A szinkron hangok kiválasztása is találó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...